İstiklal Marşı'nın Kabulü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulü Törenle Kutlandı

İstiklal Marşı\'nın Kabulü Törenle Kutlandı

Manisa’nın Salihli ilçesinde İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla tören düzenlendi.

14.03.2016 13:34

Manisa'nın Salihli ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla tören düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği Belediye Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Salihli Belediye Başkan Vekili Mahmut Süreyya Karaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Taner Akıncı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, oda ve kooperatif başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Salihli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yunus Yavuz yaparken, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ile ilgili sunumu ise Mustafa Berk Girgin yaptı. Anma etkinliğinde İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yağmur Ağdeve, Arif Nihat Asya'nın "Bayraksız Olamam" şiirini Salihli okudu. Salihli'de liseler arası düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Fen Bilimleri Koleji öğrencisi Arif İsmet Kaya ise İstiklal Marşı'nı okudu. Törende İlçe genelinde İstiklal Marşı'nı okuma yarışmasında liseler arasında Arif İsmet Kaya birinci, Beyza Ayer ikinci, Merve Ulusoy ise üçüncü oldu. Ortaokullar arasında Ceylin Bahçe birinci, Aleyna Yalçın ikinci, Burcu Ergin üçüncü oldu. İlkokullar arasında ise Ela Janset Erikçi birinci, Ebrar Şen ve Beyzanur Şenol ikinci, Zilan Sinay üçüncü oldu. Kompozisyon yarışmasında ise liseler arasında Duygu Kabataş birinci, Merve Özşan ikinci, Tuğbay Görmez üçüncü oldurken, ortaokullar arası şiir yarışmasında Cevriyenur Ceylan birinci, Aynur Peker ikinci, Cihan Elibal üçüncü oldu. İlkokullar arası resim yarışmasında Defne Su Zabun birinci, Nisa Şengül ikinci ve Eda Kösem de üçüncü olurken dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement