Kadın Çiftçiler Bilinçleniyor - Son Dakika
Yerel

Kadın Çiftçiler Bilinçleniyor

Kadın Çiftçiler Bilinçleniyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2015 yılında “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilere daha verimli bir tarım için; bilgi, yöntem sağlamak, kaynakları daha etkin yönetebilmek, kullanabilmek, yeni teknolojileri öğretmek ve uygulamak amacıyla başlatılan “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” projesinin sertifika töreni yapıldı.

18.08.2015 17:25

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2015 yılında "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilere daha verimli bir tarım için; bilgi, yöntem sağlamak, kaynakları daha etkin yönetebilmek, kullanabilmek, yeni teknolojileri öğretmek ve uygulamak amacıyla başlatılan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesinin sertifika töreni yapıldı.

Taşçı Konağında düzenlenen sertifika törenine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, Erzincan Bahçe Kültürler Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Hakan Murat Ünlü, protokol mensupları ve sertifika almaya hak kazanan 60 kadın çiftçi katıldı.

İstiklal Marşının okunması ve Saygı Duruşunda bulunulması ile başlayan programda kadın çiftçiler adına söz alan Gölpınar Köyünden Semra Arıncı Başar, eğitim programında kendilerine verilen teorik ve pratik eğitimlerin son derece faydalı olduğunu belirterek yetkililere teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdür Vekili Hakan Murat Ünlü ise, tarımın gelişmesinde kadınların rolüne değindi. Tarımsal yeniliklerin kadın çiftçilerle buluşturulmasının son derece önemli olduğunu kaydeden Ünlü, tarımın gelişmesi için kadının büyük bir etken olduğuna değindi. Ünlü proje boyunca kadın çiftçilere teorik ve pratik eğitimler verdiklerini vurguladı.

Törende konuşan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz ise, "Tarım sektörünün en önemli aktörlerinden birisi olan kadın çiftçiler üretime ve milli ekonomiye sağladıkları gelir açısından, büyük bir rol üstlenmişlerdir. Bakanlığımızca hedef kitle olarak seçilmelerinde bunun büyük bir etkisi bulunmaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 2015 yılında "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilere daha verimli bir tarım için; bilgi, yöntem sağlamak, kaynakları daha etkin yönetebilmek, kullanabilmek, yeni teknolojileri öğretmek ve uygulamak amacıyla "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" çalışması programa alınmıştır. Proje ile kaliteli ve verimli üretim için, tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler aracılığıyla yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. Proje iki aşamalı olarak yürütülecektir. İlk aşamasına 2015 yılı itibarıyla araştırma enstitülerinin bulunduğu 13 ilde başlanmıştır. Bu kapsamda ilimizde de 54 kadın çiftçimize; Modern meyvecilik, Sera ve örtü altı yetiştiriciliği, Süs bitkisi yetiştiriciliği ve sebze olarak kullanılan yabani bitkiler ve baharat bitkileri olmak üzere dört başlık altında teorik ve uygulamalı olarak 8 gün eğitim verilmiş ve birinci aşama başarılı bir şekilde tamamlanmıştır" dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Çiftçiler Bilinçleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement