Kadir Gecesi'nde Kur'an Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Kadir Gecesi'nde Kur'an Ziyafeti

Kadir Gecesi\'nde Kur\'an Ziyafeti

Kadir Gecesi nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geceye birçok ünlü hafız katıldı.

02.07.2016 14:42

Kadir Gecesi nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geceye birçok ünlü hafız katıldı. Kur'an-ı Kerim ziyafetinin yaşandığı geceye Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'de katıldı.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonu ile belediye yanı fuar alanında özel bir gece düzenlendi. Kadir Gecesi'ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özel Kadir Gecesi'nde Dünya en güzel Kur-an okuma yarışmasında birinci olan hafızlar Malatyalılarla buluştu. Irak'tan Remzi Er, Mısır'dan Muhammet Eyyup Asif, Türkiye'den İsmail Kaya ile çocuk hafız Abdurrezzak Eşraf Kur'an ziyafeti sundu. Grup Dergah'ın da ilahileri ile Kadir Gecesi'nin fevzini yaşayan Malatyalılar gecenin geç saatlerine kadar programı takip etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır programda yaptığı konuşmada bin aydan daha hayırlı bir gün olan Kadir Gecesi'nde bir araya geldiklerini belirterek "Tüm İslam coğrafyasında İnşallah ülkemizdeki gibi böyle huzur içerisinde Ramazan aylarını idrak etmeyi nasip eylesin" dedi.

Bakan Tüfenkci'de yaptığı konuşmada, "Bin aydan hayırlı bu geceyi hakkıyla idrak etmeyi Cenabı Allah bizlere nasip etsin" ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi'ne böyle bir gece düzenlediği için teşekkür eden Bakan Tüfenkci, "Bu geceye bu atmosfere ortak olduğunuz için hepinizden Cenabı Allah razı olsun. İnşallah bu geceler hürmetine ülkemizin birliği, beraberliği ve dirliği için dua edelim" diye konuştu.

Tüfenkci, konuşmasında Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet dileyerek yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu.

Gecenin sonunda hafızlara, protokol üyeleri tarafından kayısı takdim edildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadir Gecesi'nde Kur'an Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement