Kara Kartal, Filede Sakatlıklardan Dertli - Son Dakika
Yerel

Kara Kartal, Filede Sakatlıklardan Dertli

Kara Kartal, Filede Sakatlıklardan Dertli

Beşiktaş'ta, sakatlıklar nedeniyle istenilen kadronun kurulamaması ve beklenen performansın sergilenememesi teknik heyeti üzüyor.

16.01.2015 12:01  Güncelleme: 12:17

MEHMET BAYER - Bayanlar Voleybol 1. Ligi ekiplerinden Beşiktaş'ın Antrenörü Adnan Kıstak, bu sezon sıkça yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle istediği kadroyu kuramamanın sıkıntısını yaşıyor.

Kıstak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk hedeflerinin Avrupa kupalarında mücadele etmek olduğunu ve bundan sapmadıklarını söyledi.

Sezonun ilk devresinde 4-5 oyuncusunun ağır sakatlık geçirdiğini ve kadroda yer alamadığını belirten Kıstak, "Son 2-3 maçı aşağı yukarı tama yakın bir kadroyla oynayabildik. O maçlardan da ikisini kazandık, ikisini de 3-1 kaybettik. Daha önceki maçları da kazanabilirdik ama hakikatten ilk 6'da oynayacak oyuncuların birden peş peşe olmaması, yönetimimizin de bizlerin de olsun büyük çabayla yeniden takviye oyuncular almamız, takımın oturması; bunlar tabii ki çok zaman aldı" dedi.

Kıstak, sürecin hep aleyhlerine işlediğini ifade etti.

Ligin ikinci devresinde gerekli puanları alıp önce ilk 8'e girmeyi, bunun ardından yeniden 5'incilik ya da 6'ncılık mücadelesi vermeyi amaçladıklarına değinen Kıstak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadromuzda hala eksiklikler var. İki oyuncumuz şu anda forma giyemiyor. Onların da katılmasıyla iyi yerlere geleceğiz ama işte bu puanların kaybolması, aradaki farkın açılmış olması biraz endişe verici. Takımımıza güveniyoruz. Planladığımız şekilde gideceğiz. Allah hiçbir takıma sakatlık vermesin. 43 yıllık antrenörüm. İlk defa böyle yerlisinin, yabancısının, basit konulardan sakatlanıp ameliyat edilecek hale gelmesi takım için büyük şanssızlık. Yine de birlik ve beraberlik içinde, yönetim, sporcu ve düzen olarak hiçbir şeyimizi kaybetmedik. Ümidimizi de kaybetmedik. Bundan sonra daha iyi voleybol oynayacağız."

Yönetim ve taraftar desteği

Yönetimin kendilerine desteğinin tam olduğunu vurgulayan Kıstak, gereken oyuncu takviyelerinin yapıldığını anlattı.

Bir sporcunun yerine özellikleri bakımından benzerini bulma ve takıma yeniden adapte etmenin zaman aldığını dile getiren Kıstak, "Yönetimimiz de bu konuda hassas davranıyor. Taleplerimizi olduğunca karşılamaya çalışıyorlar. Zaten tam kadro da olsak sezon başındaki kafamdaki ideal kadroya ulaşmış değiliz. Ulaştığımız zaman Beşiktaş'ın bu konumda, düzeyde olma şansı yoktu" ifadesini kullandı.

Ligde, kulüp takımlarının son zamanlarda seyirci, animasyon ve motivasyonu daha iyi yaptığını aktaran Kıstak, bilhassa 3 kulübün iyi kadrolar kurduğunu belirtti. Kıstak, şunları kaydetti:

"Galatasaray biraz daha ayrıldı aralarından. Şampiyonluk mücadelesi VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA ve Fenerbahçe Grundig arasında geçecek. Şimdiki değil de play-off'tan sonraki bölüm bence iyi olacak. Artık o günkü sakatlık, form ve motivasyon durumuna göre kim daha iyiyse o olacak. Çünkü hiçbir takımın birbirinden fazlaları artıları, eksileri yok. Bu aynı şekilde ligin alt bölümü için de geçerli. Taraftarlarımız bizim durumumuzu görüyor, hissediyor, bizi motive etmeye çalışıyor." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kara Kartal, Filede Sakatlıklardan Dertli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement