Karaçoban'da Okullaşma Oranında Artış Oldu - Son Dakika
Yerel

Karaçoban'da Okullaşma Oranında Artış Oldu

Karaçoban\'da Okullaşma Oranında Artış Oldu

Karaçoban'da ortaokulu tamamlayan öğrencilerin ortaöğretime devamı için yapılan çalışmalarda önemli başarı sağlandığı bildirildi.

05.03.2014 11:22  Güncelleme: 11:27

Karaçoban'da ortaokulu tamamlayan öğrencilerin ortaöğretime devamı için yapılan çalışmalarda önemli başarı sağlandığı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Aydın, yaptığı açıklamada, bazı ailelerin ortaokulu tamamlayan çocuklarını ortaöğretime göndermemesi nedeniyle öğretmenlerin hane ziyaretleri gerçekleştirerek anne ve babaları ikna etme çabalarının olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.

Ortaöğretimde okullaşma oranını yüzde 98'e çıkardıklarını belirten Aydın, şöyle konuştu:

"2013 Haziran ayında mezun olup herhangi bir ortaöğretime veya yaygın eğitime kayıt yapmayan 160 öğrencinin ailesini tek tek ziyaretler gerçekleştirilerek çocukların açık liseye yönlendirilmeleri sağlandı. Fedakar öğretmenler hane ziyaretlerini derslerden sonra gerçekleştirerek gitmedik hane bırakmadılar. Açık liseye yönlendirilen kayıtsız öğrencilerden maddi durumu düşük olan aileler Kaymakamlık tarafından desteklendi. Kaymakam Cevat Çelik'in destekleriyle aileler çocuklarını ortaöğretime gönderme imkanına kavuştu. Hedefimiz sayıyı yüzde 100'e ulaştırmak." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaçoban'da Okullaşma Oranında Artış Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement