Kastamonu Günlerine Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Kastamonu Günlerine Büyük İlgi

Kastamonu Günlerine Büyük İlgi

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Geleneksel Bursa Kastamonu Günleri" devam ediyor.

26.04.2014 15:53

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Geleneksel Bursa Kastamonu Günleri" devam ediyor.

"İki Şehir Tek Yürek" sloganıyla düzenlenen 3. Bursa Kastamonu Günleri, Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde devam ediyor. Kastamonu yöresine ait el işlemeleri, mahalli yemekler, kastamonun tarihi ve kültürel dokusunu anlatan ürünler stantlarda Bursalıların beğenisine sunuluyor.

Kastamonu'nun tarihi ve kültürel yapısıyla çok önemli bir kültür şehri olduğunu belirten Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı İsmail Tiftik, "Bugün programımız sanat müziği, halk müziği konserleri ve panellerle devam ediyor. Programımız dolu dolu geçiyor. Kastamonu Valiliği, Belediyesi, Rektörlüğü ve İş adamlarıyla birlikte stantlar açtık. Bu organizasyonla birlikte ekonomiye katma değer katıyoruz. Hem Bursa, hem de Kastamonu'dan buralara kadar gelip stant açan esnafımız ekonomik anlamda istifade etmiş olacak. Bursa'nın bilmediği tatları sergiliyoruz. Burada tadımlık bir Kastamonu var. Doyumluk olması için herkesi Kastamonu'ya gelmek gerekiyor. Umarız maksadımız hasıl olur" şeklinde konuştu.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, "Kastamonu, tarihi ve kültürel yapısıyla çok önemli bir merkez. Türkiye'de Kastamonu'yu tanıtmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.. Bursa ve Kastamonu'nun tarihleri bir başka. Bursalılar eski Bursa'yı görmek istiyorlarsa Kastamonu'yu gelip görsünler" dedi.

Bursa Kastamonu Günleri, 29 Nisan Tarihleri arasında Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu Günlerine Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement