Katip Çelebi Üniversitesi'nden "Deniz Müzesi" Projesi - Son Dakika
Yerel

Katip Çelebi Üniversitesi'nden "Deniz Müzesi" Projesi

Katip Çelebi Üniversitesi\'nden "Deniz Müzesi" Projesi

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tekinay: "İlköğretim okullarındaki çocuklarımızı müzemize getirip onlara balığı müzemizde tanıtıp faydalarını anlatacağız"

28.07.2013 11:08

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay, hazırladıkları "Deniz Müzesi" projesi kapsamında ilköğretim okullarındaki çocuklarına balığı, müzede tanıtıp faydalarını anlatacaklarını bildirdi.

Tekinay, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların sağlıklı beslenmesini isteyen ebeveynlerin, düzenli balık ve balık ürünleri tüketimine özen göstermesi gerektiğini belirtti. Haftada 2 gün balık tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Tekinay, "Hem sağlığa hem de güzelliğe faydası olan su ürünlerini hayatımızın vazgeçilmez besini olarak ilan etmeliyiz" açıklamasında bulundu.

Ahmet Adem Tekinay, halk arasında balık yağı olarak bilinen kapsüllerin tüketiminin çocuklarda vücut gelişimine olan katkısının sanıldığı gibi olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Su ürünleri vazgeçilmez besinler arasında olmalıdır. Düzenli balık tüketen bir insan zaten Omega 3 ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor. Haftada iki gün balık yiyen bir insanın hiçbir şekilde ne ithal balık yemeye ne de somon yağı yemeye ihtiyacı var. Uzun ve sağlıklı bir ömür için haftada iki gün balık yenilmelidir. Çocuklarımıza balık yedirme alışkanlığı kazandırarak bu nimetten ülkemiz insanının yeterince faydalanmasını sağlamamız gerekiyor."

Çocuklara balığı sevdirmek için yeni bir proje başlatacaklarını açıklayan Tekinay, "Anaokulundan itibaren çocukların balığı tanıması gerekiyor. Özellikle çocuklara balığın faydalarını anlatırken balıkları da tanıtmamız gerekiyor. Bu amaçla bir Deniz Müzesi projemiz var. Buna göre ilköğretim okullarındaki çocuklarımızı müzemize getirip onlara balığı müzemizde tanıtıp faydalarını anlatacağız" ifadelerini kullandı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Katip Çelebi Üniversitesi'nden 'Deniz Müzesi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement