Kayseri Smmm Odası Başkanı Suat Özsoy'un, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Kayseri Smmm Odası Başkanı Suat Özsoy'un, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kayseri Smmm Odası Başkanı Suat Özsoy\'un, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

10.01.2014 10:14

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Suat Özsoy yayınladığı mesajında. 212 sayılı yasanın, yani basın sektöründe çalışanların haklarının yasallaştırıldığı kanunun kabul edildiği tarihin yıl dönümü olduğunu ve 1961 yılından bu yana 10 Ocak'ın Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını belirtti. Özsoy, haber alma ihtiyacını zor çalışma şartlarında karşılamak için çalışan, zor çalışma şartlarında mesleklerini icra eden gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarında önemli iyileştirmeler sağlanması gerektiğini belirtti. Özsoy, "Basın mensubu, toplumun haber alma ihtiyacını karşılarken gücünü halktan almalı, halkı objektif bir biçimde haberini sunmalı. Toplumu bilgilendirirken değer yargılarını unutmamalı ve hiçbir zümrenin, gücün temsilcisi olmamalıdır. Basın mensuplarımızın çalışma şartları sosyo ekonomik hakları düzeltilmezse orada maalesef ifade özgürlüğünden söz edilemez. İfade özgürlüğünün olmadığı yerde ise demokrasi gelişemez. Demokrasinin gelişebilmesi açısından gece- gündüz, sıcak- soğuk demeden, çok zor şartlar altında haber peşinde koşan ve görevlerini yerine getirmek adına her türlü güçlüğe göğüs geren değerli basın mensuplarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi temennisiyle Gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sevgi, saygı ve selamlarımı yolluyorum" ifadesinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Smmm Odası Başkanı Suat Özsoy'un, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement