Kılçık: "Fransız İşgalinde Ayağa Kalkan Antep" - Son Dakika
Yerel

Kılçık: "Fransız İşgalinde Ayağa Kalkan Antep"

Kılçık: "Fransız İşgalinde Ayağa Kalkan Antep"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Başkanı Kurt Ali Kılçık, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

24.12.2013 11:19

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Başkanı Kurt Ali Kılçık, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Kılçık, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"25 Aralık 1921 Antep'in kurtuluşunun, müstakil yaşama hakkının korunması adına eşsiz bir zafer günüdür. Her yıl 25 Aralık tarihinde kutladığımız Gaziantep'in kurtuluşunu bu yıl çok daha farklı bir şekilde idrak ettik.

Asrın başında tamamen emperyalist düşünceyle şehrimize gelen işgalci Fransızlar insan hakları ve ermeni hamiliğine soyundu. Fakat bizler O günlerin canlı şahitlerini bizzat dinlemiş nesiller olarak o tarihte 13 bin nüfuslu bir kasaba olan şehrimizin yarıdan fazlasını katletmiş Fransa'nın yeni rolünü kabul edememiş, hassasiyet gösteren Gaziantep halkı yokluk içerisinde büyük bir kararlılıkla eşsiz mücadele örneği göstererek büyük bir kahramanlık destanı yazmışlardır.

Kendi topraklarına sahip çıkan Antepliler; 11 ay süren direnişte 6 bin 317 şehit verdi ama büyük bir kahramanlık destanı yazmışlardır. Bizler şu anda onların miraslarının üzerindeyiz. İnanç ve azimle işgal kuvvetlerine karşı koyanları unutmayarak, Gaziantepliler olarak bizlerin tek hedefi onlara layık olmaktır. Fransız zulmünde atağa kalkan, kıyam eden Antepli bir daha oturmadı. Gelişmiş sanayisi ve ticareti kadar tarihinin büyüklüğüyle övünmek Anteplinin hakkıdır." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kılçık: 'Fransız İşgalinde Ayağa Kalkan Antep' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement