Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Konferansları - Son Dakika
Yerel

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Konferansları

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Konferansları

Konferansa Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu katıldı.

18.01.2014 16:59

Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından organize edilen Şehir Konferansları'na bu hafta Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu konuk oldu.

Saraçoğlu, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta, "Sağlıklı Yaşamda Sır Bitkiler" konusunu anlattı.

Türkiye'de son günlerde modernleşme adına beslenme kültürünün değiştiğini, hastalıkların da çığ gibi büyümeye başladığını dile getirdi.

Anadolu topraklarındaki bitkilerin değiştiğini, artık eski sebze ve meyvelerin bulunamadığını dile getiren Saraçoğlu, "Çiçek alıyorsunuz, çiçek kokmuyor. Çünkü hepsi hibrit. Kullandığımız domatesten patlıcana kadar hepsi kısır. Ektiğiniz domatesten bir daha tohum alamıyorsunuz. Doğal domatesin tohumları yüzde 30 verimlidir. Bir tohumdan 30 adet domates alıyorsunuz. Hibrit tohumlardan ise bir tohumdan 80 adet domates alıyorsunuz. Yetiştiricinin işine geliyor. İnsan verimli olanı kullanmak ister. Ancak yaratılmış bu alemde değiştiremeyeceğiniz şeyler var. Bunlardan biri de tohumdur. Tohumla oynayamazsınız" diye konuştu.

Programın sonunda Saraçoğlu katılımcıların sorularını yanıtladı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Konferansları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement