KÖYDES Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

KÖYDES Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

KÖYDES Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

KÖYDES kapsamında 2012 yılında Adıyaman'da yapılan işlerin uygulama sonuçlarının gözden geçirilmesi amacıyla toplantı yapıldı.

18.12.2012 15:59  Güncelleme: 11:46

Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında 2012 yılında il genelinde yapılan işlerin uygulama sonuçlarının gözden geçirilmesi amacıyla Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında toplantı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Sami Işık, KÖYDES Koordinasyon Yetkilisi Mehmet Aziz Çelik, İlçe Kaymakamları ve İl Özel İdare Şube Müdürleri katıldı.

Toplantıda, kırsal kesime yönelik götürülen hizmetlerde ilgili kurumların işbirliği sağlayarak, hizmette kaliteyi artırıp, hizmetin gittiği bölgenin şartlarına uygun işler yapılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

'Yolu ve Suyu Olmayan Köy Kalmayacak' parolasıyla 2005 yılında hayata geçirilen KÖYDES Projesi kapsamında Adıyaman'a 2012 yılında 7,5 milyon TL'nin tahsis edildiğini belirten Vali Mahmut Demirtaş, bu ödenekle yol ve sanat yapısı sektöründe 35 asıl proje 16 ek proje olmak üzere 52 projenin hizmete sunulduğunu söyledi.

İçme suyunda ise 28 asıl, 13 ek proje olmak üzere toplam 41 projenin hayata geçirildiğini kaydeden Vali Demirtaş, "2012 yılında toplam 92 iş programlanmış olup, 88 iş bitirilerek hizmete sunulmuştur. 2 adet içme suyu proje işi ise ihale sürecinde olup, 2 yol yapım proje işi ise devam etmektedir. KÖYDES Projesinin hayata geçirildiği 2005 yılından bugüne kadar 107 milyon 412 bin TL'nin Adıyaman'a tahsis edildi. Bu ödeneklerle 2005 yılından 2012 yılına kadar yol ve sanat yapısı sektöründe 558 asli proje ve 269 ek proje olmak üzere 827 proje bitirilerek hizmete sunulmuştur. İçme suyu sektöründe ise 401 asli proje ve 215 ek proje olmak üzere 616 proje hayata geçirilmiştir. Kanalizasyon sektöründe 2 asli proje olmak üzere toplam 1445 proje gerçekleştirilmiştir. Bu projelerden bin 429 iş bitirilmiş olup, 2 proje ihale aşamasında, 14 projenin ise yapımı devam etmektedir. Adıyaman'da suyu ve yolu olmayan köy kalmadı" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığındaki toplantıda ayıca, Adıyaman'ın yüksek kesimlerinde yapılan karla mücadele çalışmaları da masaya yatırılarak, karla mücadelenin etkin, hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi ve il genelindeki bütün yollarımızın trafiğe açık olması için bütün kurumların koordineli bir şekilde çalışarak, gerekli koordinasyonun sağlanacağı ifade edildi.

Vali Mahmut Demirtaş toplantıda ayrıca, ilçe kaymakamlarından, ilçelerin ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgi aldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KÖYDES Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement