Kürdoloji Bölümüne 270 Yüksek Lisans Öğrencisi Alınacak - Son Dakika
Yerel

Kürdoloji Bölümüne 270 Yüksek Lisans Öğrencisi Alınacak

Kürdoloji Bölümüne 270 Yüksek Lisans Öğrencisi Alınacak

Mardin Artuklu Üniversitesi Kürdoloji bölümüne 250 tezsiz ve 20 tezli olmak üzere 270 yüksek lisans öğrencisi alınacak.

30.01.2014 11:50  Güncelleme: 12:13

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Kürdoloji Bölümü'ne 250 tezsiz ve 20 tezli olmak üzere 270 yüksek lisans öğrencisinin alınacağını söyledi.

Prof. Dr. Yıldırım, Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'na bağlı akademik ve idari kadro yöneticileri ile birlikte Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'nın uygulamaya geçirdiği proje ve akademik çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yıldırım, Kürdoloji Bölümü'nü Kürt dili, edebiyatı ve kültürü alanlarında uzman, akademik ve idari kadroyla oluşturduklarını kaydetti.

Kürt Dili ve Kültürü Tezli ve Tezsiz sınavının geçen hafta yapıldığını belirten Prof. Dr. Yıldırım, bu yıl itibariyle 250 tezsiz ve 20 tezli olmak üzere 270 yüksek lisans öğrencisinin alınacağını söyledi.

Kürdoloji Bölümü'ne verdiği desteklerden dolayı Rektör Omay'a teşekkür eden Yıldırım,  " Mardin Artuklu Üniversitesi olarak Kürtçeye sahip çıkacağımızı ve bunun için yeterli akademik donanıma sahip olduğumuzu her fırsatta ispat ettik. Enstitü bünyesinde açtığımız lisans, yüksek lisans ve doktora programları Kürt Dili ve Kültürünü, bütün özellikleriyle akademiye taşıdığımızın bir göstergesidir" dedi.

Rektör Omay ise üniversite yönetiminde koordinasyon ve istişare toplantılarını çok önemsediğini belirterek, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Omay, seçkin bir öğretim kadrosuyla dünyadaki değişimler ve yenilikler ışığında yerel ve ulusal sorunları ortaya koyabilen, çözüm önerileri üretme becerilerine sahip meslek insanları yetiştirdiklerinin söyleyerek Kürtçe'nin akademik seviyede temsil edilmesi için gösterilen gayretlerin mutluluk verici olduğunu ifade etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kürdoloji Bölümüne 270 Yüksek Lisans Öğrencisi Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement