Kütahya'nın Çöpü Artık Enerji Olacak - Son Dakika
Yerel

Kütahya'nın Çöpü Artık Enerji Olacak

Kütahya\'nın Çöpü Artık Enerji Olacak

Kütahya'da, Katı Atık Toplama Tesisleri'nin İşletilmesi sözleşmesi, Belediye Başkanı Mustafa İça'nın da katılımı ile başkanlık makamında imzalandı.

24.12.2013 13:19

Kütahya'da, Katı Atık Toplama Tesisleri'nin İşletilmesi sözleşmesi, Belediye Başkanı Mustafa İça'nın da katılımı ile başkanlık makamında imzalandı.

Törende konuşan Başkan İça, kurulan tesisle çöpten enerji üretileceğini dile getirerek, "Katı Atık Düzenli Depolama alanımızın yatırımı, 15.7 milyon Euro bir yatırımla Katı Atık Birliğinin denetiminde çok kısa zamanda 1,5 yılda tamamladı. Bununla ilgili düzenli depolama alanında artık çöplerimiz depolanmaya başlandı.

Hatırlarsanız bununla ilgili şehrimizin merkezinde bulunan ve bugün Ezop Masal Adasının da yer aldığı 1 milyon metrakarelik alanda eskiden vahşi çöp depolama alanı vardı. Orası artık bugün Kütahya'nın yeni bir cazibe merkezi oldu. Bu yatırımımızla beraber başka bir konu gündeme gelmeye başladı.Bilindiği gibi, Katı Atıkta gerek ayrıştırma yani metan gazını üretme gerekse yakma sistemlerini uygulayarak, çöpten enerji üretilmesi ile ilgili yatırımı yaklaşık iki senedir tartışıyoruz. ve bunun ihalesini de yaptık. Bununla ilgili süreci izliyoruz. Bu süreçte 4 tane firma ihaleye girdi. Bunlardan bir tanesi konsorsiyum olarak bu ihaleye girmişti. Bahya Atık Yönetimi Taşımacılık A.Ş. As-Tem İnşaat Turizm Taşımacılık Gıda Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ltd. Şti. ve Harman İnşaat ve Sanayi A.Ş. olarak bir iş ortaklığı kurdular. Bu ihaleye girdiler. En uygun teklifi kendileri verdiler. Danıştay' ın uygun görüşü ve İçişleri Bakanlığımızın onayı geldi ve bunun sonucunda sözleşmeyi imzalamaya yetkili kılındık. Ben Katı Atık Birliği Üyelerine de özellikle teşekkür etmek istiyorum. Son yapılan Meclis toplantısında bununla ilgili bana yetki verdiler.

Bu proje kurulacak tesisle birlikte elektrik enerjisi üretilecek. Katı Atık Birliğimizin bundan sonra yatırım yapması yerine bu şirket bahsedilen yatırımları yapacak. Yaklaşık 60 milyon TL civarında yatırım tutarı vardır. Bizim orman alanlarından devraldığımız deponi alanları var. Mevcut makine ekipmanları var. Bunları da bu sözleşme ile kendilerine devredeceğiz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'nın Çöpü Artık Enerji Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement