Kütahya Şeker Fabrikası'nda Pancar Alımı Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Kütahya Şeker Fabrikası'nda Pancar Alımı Başladı

Kütahya Şeker Fabrikası\'nda Pancar Alımı Başladı
25.09.2007 12:37

Kütahya Şeker Fabrikası A.ş.'de 54. Pancar Alım Kampanyası Törenle Başladı. Ürettikleri Pancarları Fabrikaya Teslim Eden İlk 3 Çiftçi Altın ile Ödüllendirildi.

Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş.'de 54. pancar alım kampanyası törenle başladı. Ürettikleri pancarları fabrikaya teslim eden ilk 3 çiftçi altın ile ödüllendirildi.

Kütahya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Basri Haser yaptığı konuşmada, "Kampanya döneminde tahmini ve ortalama olarak 220 bin ton pancar tesellüm edilerek, 34 bin ton kristal şeker, 80 bin ton yaş küspe ve 8 bin ton melas üretimi yapılacaktır" dedi.

12 bin çiftçinin ürettiği pancarı alarak, randıman ve şeker kalitesi bakımından Türkiye'nin en kaliteli şekerini ürettiklerini ifade eden Haser, "Fabrikamız ortalama olarak günde, 25 ton küp şeker, yılda 38 bin ton kristal şeker, 9 bin ton melas, 85 bin ton yaş küspe üretmekte ve yaklaşık 30 bin kişiye iş imkanı sağlayarak bölge ekonomisine ciddi bir katkı sağlamaktadı" dedi.

Fabrikaya erken saatlerde pancarlarını getiren ve ilk üç üreticiye Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa İça, Emniyet Müdür Vekili İbrahim Çelik tarafından altın hediye edildi. Özelleştirme çerçevesinde 2004 yılında satın alınan, Torunlar ve Kiler Holding bünyesinde faaliyet gösteren Kütahya Şeker Fabrikası'nın yeni sezon pancar alım kampanyasına Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa İça, Emniyet Müdür Vekili İbrahim Çelik, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ihsan Tunçoğlu, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer katıldı.

(EFE-ERS

(EFE-ERS)

25.09.2007 11:56 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Şeker Fabrikası'nda Pancar Alımı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement