Lapseki'de Öğrenci Servisi Sıkıntısı - Son Dakika
Yerel

Lapseki'de Öğrenci Servisi Sıkıntısı

Lapseki\'de Öğrenci Servisi Sıkıntısı

16 Eylül Pazartesi günü başlayan 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ortaöğretim ve lise öğrencileri için 42 günden bu yana yapılamayan okul servisi ihalelerine Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onay çıktı.

28.10.2013 17:12

16 Eylül Pazartesi günü başlayan 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ortaöğretim ve lise öğrencileri için 42 günden bu yana yapılamayan okul servisi ihalelerine Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onay çıktı. Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim gören orta öğretim ve lise öğrencilerin, Bursa-Çanakkale kara yolunu geçerek sınıflarına gitmesi velileri endişelendiriyor. Veliler, çevre yolu olmayan Lapseki ilçesinin merkezinden geçen Bursa-İzmir kara yolunun öğrenciler açısından tehlikeli olduğunu söyledi.

Yetkililerin ihale meselesini bir an evvel halletmesini isteyen veliler, her sabah uzak mesafelerden kara yolu çevresinde dolaşarak çocuklarının okula gitmesinin tehlikeli olduğuna işaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, "Bizler tek başımıza hareket edemeyiz. Bakanlık okullarda kayıt sürelerini uzattı. Anadolu Lisesi giriş puanlarını düşürünce yeni öğrenciler bu okullara girebilmek için başvuru yaptı. İhalenin gerçekleşebilmesi için öğrenci sayının net olması lazım. Öğrencilerin okula geldikleri mesafe veya yolun asfalt ya da toprak olması önemli. Bakanlığın bu noktada ihalenin yapılması için izin vermesi gerekiyor. Lapseki ilçesinde tüm çalışmalar tamamlanmış durumda. Bizler sadece bakanlıktan onayın gelmesini bekliyorduk. Bu cuma günü ihaleyi yapıp pazartesi gününden itibaren öğrencilerimizin sağlıklı şekilde ulaşımları sağlanacaktır" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lapseki'de Öğrenci Servisi Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement