Manavgat'ta İftar Şenliği - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta İftar Şenliği

Manavgat\'ta İftar Şenliği

Manavgat Belediyesi tarafından stadyum yanına kurulan iftar çadırına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

22.07.2012 17:06

Manavgat Belediyesi tarafından stadyum yanına kurulan iftar çadırına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de ilk iftarını ailesiyle birlikte iftar çadırında yaptı.

Manavgat Belediyesi'nin bu yıl stadyum alanı yanına kurduğu iftar çadırı, Ramazan ayının ilk gününde 2 bine yakın vatandaşı ağırladı. İftara sayılı dakikalar kala çadır önüne gelen vatandaşlar sırayla yemeklerini aldı. Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile eşi Hatice Sözen, ellerine eldivenleri giyerek vatandaşlara iftar yemeği dağıttı. İftar saatinde vatandaşlar, Başkan Şükrü Sözen'in iftar duası eşliğinde ilk oruçlarını açtı.

Başkan Sözen, iftarı hemşerileri ile birlikte yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Yüce Allah'ın tutulan oruçları kabul etmesini diliyor ve tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum. Halkımızın iftar çadırımıza büyük ilgi göstermesi bizleri mutlu etti. Burada zengini, fakiri hep birlikte iftar yapıyor. Önemli bir ibadet ile birlikte önemli bir sosyal dayanışma ve paylaşma ortaya çıkıyor. Ben programım müsait olduğu sürece iftarımı burada halkla birlikte yapacağım" dedi.

İftar yemeğinden sonra vatandaşlar Ramazan Şenlik alanına geçerek, belediyesinin 30 gün boyunca sürdüreceği Ramazan programını izledi. Nostaljik Ramazan etkinliklerinde sahneye çıkan Hacivat ve Karagöz, çocukları kahkahaya boğdu. Şenlikte her akşam meddah, ortaoyunu, karagöz-hacivat, semah gösterileri, arap bacı gibi karakterler sahne alacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta İftar Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement