Mavi Çocuk Utku Adına Hatıra Ormanı - Son Dakika
Yerel

Mavi Çocuk Utku Adına Hatıra Ormanı

Mavi Çocuk Utku Adına Hatıra Ormanı

Adana'da, henüz 6 yaşındayken beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybeden ve bağışlanan organları ile 4 çocuğa hayat veren Ali Utku Yücel, ölümünün birinci yılında unutulmadı.

02.03.2014 14:44

Adana'da, henüz 6 yaşındayken beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybeden ve bağışlanan organları ile 4 çocuğa hayat veren Ali Utku Yücel, ölümünün birinci yılında unutulmadı. 'Mavi Çocuk Utku' için oluşturulan 'Hatıra Ormanı'nda bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

Belediye Evleri Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yaklaşık 25 dönümlük bir alanda 'Mavi Çocuk Utku Hatıra Ormanı' oluşturulması ile ilgili düzenlene törene Vali Hüseyin Avni Coş, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, minik Utku'nun babası gazeteci Kemal Yücel, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Adana Demirsporlu taraftarlar katıldı.

Törende konuşan Vali Coş, "Yeğenimiz Utku, aramızdan ayrılanı bir yıl oldu. Onu böylesi bir etkinlikle anıyoruz. Allah kimseye evlat acısı vermesin" dedi.

Yeşile yatırım yaptıklarını, bu kapsamda da özellikle son yıllarda bölgedeki orman varlıklarını arttırmaya yönelik çalışmaların olduğunu belirten Vali Coş, "Adana'da 2013 yılı itibariyle 125 milyon 500 bin fidan toprakla buluşturuldu. Bu rakam İlimiz adına büyük bir rekor. Fidan dikiminde şuanda Türkiye ikincisi olup, 2014 yılı sonuna kadar 130 milyonu aşarak, fidan dikiminde Türkiye rekoru kırmayı hedefliyoruz. Minik Utku'nun ismi de kırılan Türkiye rekorunda anılacak. Bir kez daha Utku'ya Allah'tan rahmet diliyor, ailesine de sabırlar temenni ediyorum" diye konuştu.

Oğlunun yokluğuna alışamadığını, onun hatırasını yaşatmaya çalıştığını dile getiren gazeteci Kemal Yücel ise, "Oğlum, ölürken 4 minik yüreğe de ikinci bir hayat verdi. Kalbini naklettiğimiz Melek de bizi terk etti. İkinci kez evlat acısı yaşadım. Oğlumun hatıraları beni ayakta tutuyor. Bir Ana Okula da Valimiz talimatlarıyla oğlumun adı verildi. Oğlumun hastalığından bu güne kadar bir an bile olsun bizi yalnız bırakmayarak, her türlü desteği veren Sayın Valimize Yücel ailesi olarak sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Coş, baba Yücel ile birlikte 'Mavi Çocuk Utku Hatıra Ormanı'nda ilk fidanı dikti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mavi Çocuk Utku Adına Hatıra Ormanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement