MHP'li Kadınlar Engellileri Yalnız Bırakmadı - Son Dakika
Yerel

MHP'li Kadınlar Engellileri Yalnız Bırakmadı

MHP\'li Kadınlar Engellileri Yalnız Bırakmadı

MHP Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Havva Kukul ve yönetim kurulu üyeleri, Dünya Engelliler Günü'nde engellileri yalnız bırakmadı.
"Engelleri Sevgiyle Aşacağız " sloganı ile bu yıl Engelliler Gününde çeşitli ziyaretlerde bulunarak, engelli...

04.12.2013 09:46

MHP Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Havva Kukul ve yönetim kurulu üyeleri, Dünya Engelliler Günü'nde engellileri yalnız bırakmadı.

"Engelleri Sevgiyle Aşacağız " sloganı ile bu yıl Engelliler Gününde çeşitli ziyaretlerde bulunarak, engelli vatandaşlarla bir araya gelen, onların sorunlarını, sıkıntılarını ve isteklerini dinleyen MHPli kadınlar ziyaretlerine sabah Valilik önünde Atatürk'ün huzurunda, çelenk koyma törenine katılarak başladı. Aydın Engelliler Derneği'nin çelenk koyma töreninde, Engelliler Derneğini yalnız bırakmayan MHP li kadınlar daha sonra Aydın Engelliler Spor Kulübü'nü ziyaret etti. Engelli sporcuların sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyen Asenalar, MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ali Uzunırmak'ın engelli vatandaşlara yönelik, onların hayatını kolaylaştırmak ve sorunlarına çare olabilmek adına sürdürdükleri çalışmalardan ve projelerinden bahsederek, partileri adına onlara her daim destek ve yardımcı olacaklarını belitti. Engelli sporcuların MHP Kadın Kollarının bu ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Aydın Engelliler Spor Kulübü sporcuları sadece bir gün değil, her gün hatırlanmak istediklerini, takım olarak yılmadan çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek programlarına devam eden MHP'li Kadınlar, Hatice Eliyatkın'ın kızı Gülden Eliyatkın'ı, ardından da Mehmet Aytaç ve ailesini ziyaret etti.

Ziyaretlerinden dolayı engelli vatandaşlarla bir araya gelen MHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, "Bugün, insani duygularımızı en fazla hissetmemiz gereken günlerden biridir. Birtakım engellerine rağmen, hayata tutunmaya çalışan ve onurlu bir şekilde yaşamak amacıyla ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız toplumumuz için, birer güç kaynağıdır. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de milyonlarca engelli insan bulunmaktadır. Bedensel engel, genellikle insanların kendi iradeleri dışında oluşan bir engellilik halidir. Toplumsal bir zarar oluşturmaz. Ancak insanların kendi iradeleri sonucu oluşan düşünce ve fikir engeli topluma zarar verici mahiyet arz etmektedir. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini unutmamalıyız. Engellilerimizin çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için her alanda desteklenmeleri gerekmektedir. Onların yaşamdan zevk almaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Kadınlar Engellileri Yalnız Bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement