Mısır'da Yaşanan Katliam Kınandı - Son Dakika
Yerel

Mısır'da Yaşanan Katliam Kınandı

Mısır\'da Yaşanan Katliam Kınandı

IĞDIR (İHA) – Iğdırlılar, Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik yapılan katliamı kınadılar.

16.08.2013 12:37

IĞDIR (İHA) – Iğdırlılar, Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik yapılan katliamı kınadılar.

Iğdırlı vatandaşlar, darbecilerin dünyanın gözü önünde yaptıkları katliamın kabul edilemez olduğunu söylediler. Sami Akay isimli vatandaş, Mısır'da askeri cuntanın yapmış olduğu darbeye karşı olduğunu ifade ederek, "Bunlar yaptıkları darbe yetmemiş gibi halkın üstüne keskin nişancılarla kurşun yağdırmaktalar. Bu asla kabul edilemez. Ne demokrasiye ne bir devlet anlayışına yakışacak bir şey değildir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bir an önce Mısır'da askeri cuntanın kaldırılması, demokratik bir seçime gidilmesi ve halkın istediği kişinin iktidar olmasından yanayız" dedi.

Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi dine mensup olursa olsun, halkın kazanmasından yana olduğunu söyleyen Mehmet Yılmaz, "Mısır halkı yöneticisini seçmişti ki çözüm olsun. Bu çözüm olacak yöneticiyi ortadan kaldırıp, bunlara karşı silah kullanmak bir insanlık suçudur. İnsanlık sucu işleyen zaten öteki dünyada cevabını bulacaktır. Ama bu dünyada da cevabını bulacaktır. Mısır Firavunların başına bu gelmiştir. Bugün zulüm yapanlarda bilmeliler ki bunlarında başına bu gelecektir" şeklinde konuştu.

Zehra Yılmaz ise, her gün Mısır'da katledilen yüzlerce Müslüman kardeşlerinin acısını yüreklerinde hissettiklerini ve bunu şiddetle kınadığını söyledi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mısır'da Yaşanan Katliam Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement