Muş'ta Amatör Spor Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Amatör Spor Haftası Kutlamaları

Muş\'ta Amatör Spor Haftası Kutlamaları

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığı tarafından 'Amatör Spor Haftası' münasebetiyle plaket ve madalya töreni düzenlendi.

07.10.2013 13:30

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığı tarafından 'Amatör Spor Haftası' münasebetiyle plaket ve madalya töreni düzenlendi.

Kısa bir süre önce açılan Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz ile kamu kurum amirleri ile sporcular katıldı. Törende bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, hafta boyunca emek sarf eden sporcular ile kamu kurum amirlerine plaket vereceklerini söyledi. Gençlik Merkezi'nin da kısa bir süre önce hizmete açıldığını ifade eden Ali Kartal, gençleri gençlik merkezine davet ederek; "Burada ilk programımızı düzenlemiş oluyoruz. Ayrıca Muş'ta 140 bin dolayında gencimiz var. Bu gençlerimizin gençlik merkezine gelmelerini bekliyoruz. Burada kendilerinden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Çünkü insanlarımızın gelip buradan faydalanmalarını istiyoruz" dedi.

Vali Vedat Büyükersoy ise, sporun herkese gerekli olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Sporun hepimize gerekli olduğunu düşünüyorum. Spor, sağlık için, nezaket ve kibar bir birey olmak için olması gereken, yapılması gereken bir aktivitedir. İyi bir sporcu sadece çevik olan, sporda başarılı olan değil, aynı zamanda müsabakada rakibine kibar ve nezaketli olandır. İşte biz gençlerimizi hem spor ile iştigal etmesini istiyoruz, spor aktivitelerine katılmalarını istiyoruz, aynı zamanda müsabakada karşılaştığı rakibine karşı nezaket ve kibarlığı da yaşamasını ve sürdürmesini talep ediyorum. Hepinizin bildiği gibi il merkezimiz ve ilçelerimizde birçok spor tesisi yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde stadyumumuzun ve tartan pistimizin de temelini atacağız ve ilimiz çok güzel tesislere kavuşacak. Bütün bu tesisler gençlerimiz için, yetişkinlerimiz için, hatta yaşlılarımız için yapılıyor. Çünkü sporun yaşı yoktur. Spor yapan sağlığa kavuşur, spor yapan genç kalır, spor yapan sağlıklı bir birey olur."

Yapılan konuşmaların ardından kurum amirleriyle sporculara plaket ve madalyaları verildi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Amatör Spor Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement