Muş'un Karakuyu Köyü Yeni Okuluna Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Muş'un Karakuyu Köyü Yeni Okuluna Kavuştu

Muş\'un Karakuyu Köyü Yeni Okuluna Kavuştu

Muş merkeze bağlı Karakuyu köyünde derslik sıkıntısı nedeniyle taziye evinde eğitim görmek zorunda kalan öğrenciler, yeni yapılan 12 derslikli okulda eğitim görmeye başladı.

16.10.2015 16:20

Muş merkeze bağlı Karakuyu köyünde derslik sıkıntısı nedeniyle taziye evinde eğitim görmek zorunda kalan öğrenciler, yeni yapılan 12 derslikli okulda eğitim görmeye başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Karakaya, Eğitim öğretim yılına yetiştirilen Karakuyu köyü ilkokulunda incelemelerde bulunarak öğrencilerle bir araya geldiler.

Muş'ta bu yıl 350 dersliğin yapıldığını ve bunlardan 150 dersliğin tamamlanarak eğitim öğretime yetiştirildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 200 derslik inşaatının ise devam ettiğini söyledi.

Karakuyu köyünde ki derslik sıkıntısının da giderildiğini ifade eden Arslan, "12 derslik okulumuzun maliyeti bir milyon harcama ile Karakoyu okulumuzu yeni yaptık daha önce bir da eski derslikler vardı, onları yıktık yeniledik. Bu köyümüzde okulun yetersiz olması dolaysıyla taziye evi kullanmak zorunda kalıyordu. Biz Muş'ta bu sene 350 derslik inşaatına başladı 150 dersliği bitirdik diğer 200 derslik inşaatlarımız devam ediyor. Burada yeni yaptığımız okulumuz kaloriferli temiz ve hijyenik ortamda yapılan bir okul çocuklarımız burada eğitim yapacaklardır. Fiziki ortamla iyileşmesi hem öğretmenlerimiz moral ve motivasyon alıyor Öğretmenlerimiz daha iyi şartlarda çalıştıkları zaman eğitim kalitemizi de üst seviyelere çıkaracağız" dedi.

Köylerdeki okulların birçoğunun eksiğinin giderildiğini birçoğunun ise var olan eksikliklerinin yapılan yenileme çalışmalarıyla giderildiğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Arslan, şunları söyledi: "Milli Eğitim olarak bir taraftan yeni ihtiyaç olan köylerimize okullar yaptırırken, bir taraftan da eski derslikleri yenileyerek hizmete alıyoruz. Yani batıdaki hangi şartlarda çocuklarımız okuyorsa doğuda da aynı şartlarda çocuklarımız eğitim görmektedir. Milli Eğitim camiası olarak bir takım halinde çocuklarımıza en iyi eğitim vermenin çabası içerisindeyiz."

"BU YIL 7 MİLYON LİRAYA ONARIM YAPTIK"

Bölgede yaşanan çatışma ortamından dolayı birçok okulun tahrip edildiğini ve bazılarının ise yakılmasından dolayı bu yıl 7 milyon onarım yapmak zorunda kaldıklarını kaydeden Arslan, "Giden bin 200 öğretmenimizin yerine yapılan son atamalarla bin 440 Öğretmen ataması yapıldığını buraya gelen öğretmenlerimizin burada iyi verim alınması için çaba gösteriyoruz. Bu konuda herkesin katkı sağlaması istiyoruz. Özellikle buradaki huzursuzlukların ve yaşanan terör olayların bitmesi lazım. Biz okullarımızı onarıyoruz yeni okullar yapıyoruz ama tahrip ediliyor. Bunların olmamasını temenni ediyoruz Biz bir taraftan yeni okullara yapalım derken bir taraftan da tahrip olan okullarımız onarmakla uğraşıyoruz. Bu anlamda gerçekten ekonomik yönde büyük bir kayıp ortaya çıkmaktadır. Bu yıl 7 milyon civarında bir onarım yaptık. Bu onarım eğer okullarımıza sahip çıkılsa boşuna harcadığımız 7 milyon lira ile bütün dersliklerimizi yenileme imkanı bulacaktık. İl genelinde hiç bir öğretmensiz okulumuz bulunmuyor. Hiç bir köyde boş geçen dersimiz yok. Tabi ki biz 500 ye yakın ücretli öğretmen ataması yaptık. Norm eksikliklerine kaynaklanan bir ücretli öğretmen görevlendirdik bu öğretmenlerimizde eğitim fakültesi mezunlarıdır" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'un Karakuyu Köyü Yeni Okuluna Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement