Nevşehir'de Nevruz Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Nevruz Bayramı Kutlaması

Nevşehir\'de Nevruz Bayramı Kutlaması

Nevşehir’de düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarında Nevruz ateşini Vali Mehmet Ceylan ve Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Metin Alkaya birlikte yaktı.

21.03.2015 13:04

Nevşehir'de düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarında Nevruz ateşini Vali Mehmet Ceylan ve Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Metin Alkaya birlikte yaktı.

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlama programı Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici, Orta Asya'dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede kutlanan Nevruz'un, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gün olduğunu söyledi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından ise halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi.

Okul bahçesindeki nevruz ateşini ise Vali Mehmet Ceylan ve Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Metin Alkaya birlikte yaktı. Ceylan ve beraberindeki protokol üyelerinin örs üzerinde demir dövmelerinin ardından kutlama programı fidan dikimi ile son buldu.

Programa Vali Ceylan ve Garnizon Komutanı Alkaya'nın yanı sıra Vali Yardımcıları Vural Demirtaş ve Nurettin Ateş, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, daire müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Nevruz Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement