Ödemiş MHP İlçe Teşkilatı, "Şehitleri Anma" Gecesi Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Ödemiş MHP İlçe Teşkilatı, "Şehitleri Anma" Gecesi Düzenledi

Ödemiş MHP İlçe Teşkilatı, "Şehitleri Anma" Gecesi Düzenledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ödemiş İlçe Teşkilatı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Belediye Şehir Salonu'nda etkinlik düzenledi.

19.03.2013 17:18

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ödemiş İlçe Teşkilatı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Belediye Şehir Salonu'nda etkinlik düzenledi.

Yapılan etkinliğe MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçkin, İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Şanlı, Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı ile çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı MHP İlçe Başkanı Metin Kırlı yaptı. Kırlı konuşmasında, "Çanakkale zaferi, Türk'ün zaferlerle dolu tarihinin doruk noktasıdır. Bitti denilen, çöktü denilen, tarihten silinmek istenen bir milletin emperyalistlere karşı direnişini sembolize eden en önemli zaferdir. Yeryüzü ne böyle bir millet görmüştür, ne de böylesine bir savaş işitmiştir. Çünkü, askerlerine ölmeyi emredecek kadar büyük bir komutan olan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki bu yüce Türk Milleti, Çanakkale de tek dostunun Allah olduğunu bilerek, başka bir kimseden medet ummadan mücadele etmiştir. Sonuç ise, 250 bin şehidimize rağmen kutsal vatan toprağı düşmanlara terk edilmemiştir" dedi.

İl Başkanı Necat Karataş ise, "Çanakkale tarihte

şairin de söylediği üzere, Türk Milleti'nin doğduğu yerdir. Türk Milleti Çanakkale'de, Batı vahşetine karşı bir İstiklal Savaşı başlatmıştır. Ne acıdır ki, sömürgeciliğe karşı verdiğimiz savaş maalesef fazla kayda alınmamaktadır. Cumhuriyeti kuran bu millet, bugün yine bir çok zorluklar içinde hayat mücadelesi vermeğe çalışmaktadır. Ayrıca yine bugün Habur ve İmralı rezaleti yaşadığımız bugünlerde, eski genel kurmay başkanımız İlker Başbug ve diğer bazı paşalarında müebbet hapsi istenilmektedir. Bu sürece dur demenin zamanı gelmiştir. Bizler MHP teşkilatları olarak kapı kapı gezerek, bunları anlatmalıyız. MHP'nin seçimlerden zaferle çıkmadığı yerde Türkiye çıkmaza girer" diye konuştu.

Karataş, İzmir'de gerçekleştirecekleri Bayrak Mitingi'ne de herkesi davet etti.

Konuşmaların ardından Çanakkale'de yazılan destanı anlatan şiirler okundu, şehit yakınlarına plaketler verildi, slayt gösterisi düzenlendi. Ayrıca, "Unutulanlar" isimli oyun sergilendi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş MHP İlçe Teşkilatı, 'Şehitleri Anma' Gecesi Düzenledi - Son Dakika


Advertisement