Ödemiş'te 45. Kiraz ve 12. Meyve Fidanı Festivali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te 45. Kiraz ve 12. Meyve Fidanı Festivali Yapıldı

Ödemiş\'te 45. Kiraz ve 12. Meyve Fidanı Festivali Yapıldı

Ödemiş’in Bademli beldesinde düzenlenen 45. Kiraz ve 12.Meyve Fidanı Festivali yoğun bir katılımla yapıldı.

16.06.2014 09:52

Ödemiş'in Bademli beldesinde düzenlenen 45. Kiraz ve 12.Meyve Fidanı Festivali yoğun bir katılımla yapıldı.

Bütünşehir Yasası sonrası belde belediyesinin kapatılması nedeniyle bu kez Ödemiş Belediyesi'nce düzenlenen festivalde ünlü fantezi müzik sanatçısı Hamiyet sahne aldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kiraz güzeli seçildi, en iyi kiraz ve en iyi meyve fidanları ödüllendirildi.

Türkiye'nin meyve fidanı üretim merkezlerinden olan Bademli'de 45. kez düzenlenen festivale AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, İlçe Emniyet Müdürü Okan Kestek, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, AK Parti İlçe Başkanı Ali Hadim'in yanı sıra AK Parti eski il başkanı Ömer Cihat Akay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival alanındaki programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi halkoyunları ekibi zeybek gösterisi sundu.

İlk konuşmayı Yeşil Bademli Fidancılık Kooperatifi Başkanı Mehmet Gider yaptı. Gider, Ar-Ge ve ıslah çalışmaları ile yeni çeşitler geliştirip, meyve fidancılığında uluslar arası bir marka olmayı hedeflediklerini kaydetti.

"HER 10 FİDANDAN BİRİNİ ÜRETEN BADEMLİ"

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, geleneği Ödemiş Belediyesi olarak sürdürdüklerini ifade ederek, "Bugün Bademli'nin Türkiye'nin her tarafında bir dikili ağacı var. 48 yıldır marka olan Bademli'nin simgesi festivali bu yıl biz gerçekleştiriyoruz. İmkanlarımız dahilinde hareket ettik. Gelecek yıllarda çıtayı daha da yükselteceğimiz bir festival düzenlemeyi hedefliyoruz. 46.'sını daha iyi şartlarda düzenlemeyi diliyoruz. Bademli'yi yıllarca güzelleştiren tüm belediye başkanlarına ve son başkanımız Selahattin Kundak'a teşekkür ediyorum. Onun döneminde yapmak istediklerini de hayata geçireceğiz.

Son 10 yılda bölgemizde AK Parti iktidarı ile birlikte 4 baraj inşa edildi, 2 barajın yapımı sürüyor. Yedinci barajın ise projesi çiziliyor. Bademli Barajı da yakında hizmete sunulacak. Her 10 fidandan birinin yetiştiği Bademli'de üreticimiz artık yüz metre derinlikten su çekmek zorunda kalmayacak" dedi.

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek de Bademli'nin doğası ve çalışkan insanlarıyla yıldızı parlayan bir marka olduğunu ifade ederek, festivalin sürdürülmesinde emeği geçenleri kutladı.

"BADEM İZMİR'İN İLK 6'SI İÇERİSİNDE"

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise "Sayın Mahmut Badem, İzmir'in ilk 6'sı içerisinde. Biz AK Partili başkanlarımıza İzmir'in ilk 6'ları diyoruz. İlk 6'da yer alan başkanlarımızın çalışmalarını herkes görecektir.

Türkiye dünya lideri olma yolunda ilerliyor. Türkiye'nin ilerlemesini istemeyen zavallılar var. Büyük Önder Atatürk, 'Köylü ulusun efendisidir' demiş. Ama Atatürkçüyüz diyenler yıllarca köylü insanımızı Kızılay'a bile sokmadı. AK Parti iktidarı köylüye sahip çıkmaya devam ediyor. Köylünün daha iyi şartlarda üretim yapması daha çok kazanması için yatırımlarını aralıksız sürdürüyor" dedi.

Konuşmaların ardından festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. En iyi kiraz yarışmasında üreticilerden Tahir Küçükten birinci, Berkal Cezayerli ikinci, Ahmet Algın üçüncü oldu. Kiraz yarışması ödüllerini Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem takdim etti.

En iyi meyve fidanı yarışmasında üreticilerden Mustafa Demirel birinci, Kemal Bakım ikinci, Mustafa Harman da üçüncü oldu. Dereceye giren üreticiler ödüllerini AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait'in elinden aldı.

Her yıl olduğu gibi yine Kiraz Güzeli seçildi. 45. Festival'in kiraz güzeli 17 yaşındaki Tuğba Kerem olurken, 14 yaşındaki Ayşe Kırbaş ikinci, 17 yaşındaki Sibel Genç de üçüncü oldu. Kiraz Güzeli seçilen Tuğba Kerem'e tacını Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek taktı.

MÜZİK ZİYAFETİ

Ödül törenlerinin ardından Ödemiş Belediyesi'nin Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları festival alanındakilere müzik ziyafeti çekti. Koroların konserinin ardından Ertuğrul ve Arıkbaşı gençlerinden oluşan Ege Kafkas Halk Dansları Topluluğu bir Kafkas oyunu gösterisi sundu.

İzmir'in Ferdi Tayfur'u olarak da tanınan sanatçı Ahmet Durmuş'un seslendirdiği parçalarla coşku kazanan festivalde son olarak sevilen fantezi müzik sanatçısı Hamiyet sahne aldı. Hamiyet, nostaljik eserlerin yanı sıra son dönemin bolca dinlenen parçalarına sesiyle hayat verdi. Hamiyet konseriyle festival sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te 45. Kiraz ve 12. Meyve Fidanı Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement