Odunpazarı Belediyesi'nden Çağdaş Seramik Eserleri Parkı - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Belediyesi'nden Çağdaş Seramik Eserleri Parkı

Odunpazarı Belediyesi\'nden Çağdaş Seramik Eserleri Parkı

Odunpazarı Belediyesi, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğinde, özgün bir park çalışması ile kent halkına hizmet vermeye hazırlanıyor.

17.09.2013 15:12

Odunpazarı Belediyesi, Bursa-Eskişehir- Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğinde, özgün bir park çalışması ile kent halkına hizmet vermeye hazırlanıyor.

Hazırlanan proje kapsamında Yenikent Mahallesinde Necdet Yıldırım Sokakta bulunan park alanı seramik malzemeler kullanılarak yeniden düzenleniyor. Amfi tiyatrodan yürüyüş yollarına ve oturma birimlerine kadar geleneksel motiflerle tasarlanmış mozaik çalışmaları ile görsel bir zenginlik kazandırılan park, şimdiden kent halkının ilgi odağı haline geldi. 18 bin metrekarelik alanda yapılan çalışmalar kapsamında sanatsal aktivitelerin yapılacağı müze ve kafenin yanı sıra çağdaş seramik heykelleriyle donatılacak olan parkın kültürel bir miras olarak gelecek nesillere bırakılması hedefleniyor. Tamamlandığında turizmde büyük bir sıçrama yaşayan Eskişehir'in en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak olan park, mevcut doğal dokusunun yanı sıra yapılacak olan peyzaj düzenlemeleri ile yeşil ve sanatın bir arda buluştuğu özel mekanlardan biri haline gelecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Belediyesi'nden Çağdaş Seramik Eserleri Parkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement