Öğrenciler Mezuniyette Hüzünlendi - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Mezuniyette Hüzünlendi

Öğrenciler Mezuniyette Hüzünlendi

Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 12.Sınıf öğrencileri, mezuniyet töreninde, mezun olmanın sevincini yaşarken, arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı.

19.04.2013 17:21

Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 12. Sınıf öğrencileri, mezuniyet töreninde, mezun olmanın sevincini yaşarken, arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı.

Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 8. Dönem mezunlarını verdi. 12. Sınıftan mezun olan öğrenciler için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda mezuniyet töreni düzenlendi.

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Edirne Vali Yardımcıları Dr. Ayhan Özkan, Salih Altınok, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanı Emin İnağ, okul müdürleri, öğrenciler, öğrenci velileri ile okula katkıda bulunan kuruluşların temsilcileri katıldı.

Okul Müdürü Şeref Uz, yaptığı konuşmada, 2001-2002 öğretim yılında açılan okulun bugüne kadar 332 mezun verdiğini söyledi.

Bu yıl Mutfak dalında 21, Servis dalında 8, Pasta dalında 9, Bar dalında 9 olmak üzere 47 mezun vererek mezun sayısını 379'a yükselttiklerini anlatan Uz, "Çocuklarımızla ne kadar gurur duysak az" dedi.

Okullarının öncelikli hedefinin turizm sektörüne eleman yetiştirmek olduğunu vurgulayan Uz, şöyle devam etti:

"Son dönemlerde gerek ülkemizde gerekse ilimizde turizm ve otelcilik sektörüne çok büyük yatırımlar yapılmaktadır. Nitekim geçtiğimiz aylarda açılan Margi Otel, RYS Otel, Taşhan Otel, bunlara örnektir. Bunların devamının geleceğini hep birlikte göreceğiz. Yapılan bu yatırımlara çok sayıda personele ihtiyaç duyulmaktadır."

Dolayısıyla, yapılan bu yatırımlarda teknolojik araç gereçleri kullanacak, insanlara hizmet sunacak alanında yetişmiş, kaliteli elemanlara ihtiyaç var. Bu kaliteli elemanlarda Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri'nden sağlanmaktadır."

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da yaptığı konuşmada, öğrencileri, öğretmenleri ve ailelerini kutladı.

Konuşmaların ardından okul birincisi Semra Arda, ikinci Mehmet Ergen ve üçüncü Deniz Işık'a, vali yardımcıları ile Milli Eğitim Müdürü plaket verdi.

Okula katkıda bulunan kuruluşlarında plaketle ödüllendirdiği törende okul birincisi okul kütüğüne ismini çaktı. Bayrak ve flama devir tesliminin ardından diplomalarını bölüm öğretmenlerinden alan öğrenciler, keplerini sevinçle havaya atıp mezun olma sevincini yaşarken, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrı kalmanın gözyaşlarını döktü.

(TY)

19.04.2013 17: 08: 09

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Mezuniyette Hüzünlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement