Öğrencilere "Ev" Konforu - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere "Ev" Konforu

Öğrencilere "Ev" Konforu

Yenimahalle Belediyesi ile Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) işbirliği ile yapımı tamamlanan Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi'nde sona gelindi.

26.10.2013 11:47

Yenimahalle Belediyesi ile Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) işbirliği ile yapımı tamamlanan Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi'nde sona gelindi.

Üniversite eğitimi için Ankara dışından gelen öğrenciler için her ayrıntının düşünüldüğü Öğrenci Evi'nde kayıtlar başladı.

KASIM'DA HİZMETTE

Yaklaşık 14 bin metrekare alan üzerine kurulan öğrenci evi, Kasım'da hizmete açılacak.Kız ve erkek öğrenciler için 2 ayrı bloğun bulunduğu öğrenci evinde, 350 öğrenciye konaklama imkanı sunulacak. İki kişilik banyolu yatak odalarının yer aldığı tesiste, aynı zamanda 2 adet çift kişilik banyolu engelli yatak odası da yer alıyor.

İÇERİSİNDE YOK YOK

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tesiste kafeterya, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, kütüphane, bilgisayar odası, revir, 500 kişilik konferans salonunun yanı sıra 250 metrekare çok amaçlı salon, 575 metrekare fuaye alanı ve bin 600 metrekare forum alanı da bulunuyor.

ULAŞIM SORUNU BULUNMUYOR

Yenimahalle Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde merkezi bir konuma inşa edilen tesisin ulaşım sorunu da bulunmuyor. Otobüs, dolmuş ve metro duraklarının yakınında yer alan öğrenci evi, öğrencilere her türlü konforu sunacak. Aynı zamanda Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'ne de yakın olan tesiste, öğrenciler sosyal ve kültürel aktiviteleri yakından takip etme şansı da bulacak.

"GENÇLER, GELECEĞİMİZDİR"

Yenimahalle'nin sağlık, spor ve kültür sanat alanında olduğu gibi eğitim alanında da yıldızı parlayan bir ilçe olduğuna değinen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Ülkemizin parlak geleceği, iyi eğitim görmüş, bilinçli ve bilgili bireylerin yetişmesine bağlıdır. Gençler, geleceğimizdir, umudumuzdur. Onların eğitimi için yapılacak her hizmet, ülkemizin geleceğine bir yatırımdır. Bu amaçla Yenimahalle Belediyesi olarak, ilçemizde eğitim-öğretim adına pek çok hizmet gerçekleştiriyoruz. Okullarımızın tadilatlarını üstlenerek öğrencilerimize rahat, konforlu eğitim alanları sunuyoruz. TMMOB ile birlikte yapımını tamamladığımız Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisimiz de eğitim adına yaptığımız önemli hizmetlerden biridir. Bu tesisimizin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

KAYITLAR İNTERNET ÜZERİNDEN

Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi'nde kalmak isteyen mühendislik, mimarlık ve şehir plancıları öğrencileri ile TMMOB üyelerinin üniversitede eğitim gören çocukları www.tmmob.org.tr adresinden "Öğrenci Evi Kayıt Başvurusu" bölümünde yer alan formu doldurarak başvuruda bulunabilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere 'Ev' Konforu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement