Omü İşletme Yüksek Lisans Programı İlk Dönem Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Omü İşletme Yüksek Lisans Programı İlk Dönem Mezunlarını Verdi

Omü İşletme Yüksek Lisans Programı İlk Dönem Mezunlarını Verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) arasında eğitimde işbirliği çerçevesinde imzalanan, “İşletme Yüksek Lisans Programı” ilk mezunlarını verdi.

17.06.2014 10:03

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) arasında eğitimde işbirliği çerçevesinde imzalanan, "İşletme Yüksek Lisans Programı" ilk mezunlarını verdi. Programdan 18 öğrenci başarıyla mezun oldu.

Törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Zeki Terzi, SMMMO Başkanı Hayrul Kayar, SMMMO Onursal Oda Başkanı Ahmet Hayvalı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin ilk konuşmasını Öğrenci Temsilcisi Atila Tekcan yaptı. Tekcan'ın ardından söz alan SMMMO Odası Başkanı Hayrul Kayar, "Eğitim bizim için zorunlu, çünkü sürekli kendini yenilemesi gereken bir mesleği icra ediyoruz. O kadar dinamik bir yapı var ki; yasalar tasarı halinde meclis gündemine düştüğünde bizim de meslek camiamızın gündemine düşüyor. Yüksek lisans, akademik oda iddiasında olan bir meslek örgütü için mutlaka olması gereken bir eğitim. OMÜ ile işbirliğimizin artarak sürmesini diliyoruz" dedi.

OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel, "2013 yılında Mali Müşavirler Odası ile Üniversitemiz arasında bir protokol gerçekleşti ve bu çerçevede ilk defa kurumsal düzeyde İşletme Yüksek Lisans Programı açılmasına karar verildi. Yoğun programları arasında gündüz işte çalışıp, akşam gelip gece yarılarına kadar büyük bir azimle ve hevesle programı tamamlamayı başaran öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise konuşmasında şunları kaydetti: "2007-2008 öğretim yılında sadece iktisat bölümünde 1. sınıfta öğrencimiz vardı. Son 5 yıl içinde 3 ayrı bölümde lisans, yüksek lisans, doktora, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim öğrencilerimiz oldu. 2014-2015 öğretim yılında 4. bölümü açıyor olacağız. Daha ileride açmayı planladığımız 5. bölüm ise Mali Müşavirlik Bölümü olabilir. Bu konuda gerçekten ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Burada hocalarımızın ve öğrencilerimizin işi ciddi tuttuğunu görmek beni sevindirdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından mezun olan 18 öğrenciye başarı belgeleri verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omü İşletme Yüksek Lisans Programı İlk Dönem Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement