Ordu'da Hastalar Yalnız Değil - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Hastalar Yalnız Değil

Ordu\'da Hastalar Yalnız Değil

Ordu Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, Sağlık Bakanlığı’nın Şubat ayında hayata geçirdiği ‘İlgileniyoruz’ projesi kapsamında, sağlık kurumlarından hizmet almış olan vatandaşların evlerinde ziyaret edildiğini söyledi.

16.04.2015 13:45

Ordu Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, Sağlık Bakanlığı'nın Şubat ayında hayata geçirdiği 'İlgileniyoruz' projesi kapsamında, sağlık kurumlarından hizmet almış olan vatandaşların evlerinde ziyaret edildiğini söyledi.

Dr. İsmet Kolomuç, Şubat ayından itibaren hastanelerden, aile hekimliklerinden, 'Evde Sağlık Hizmetleri'nden, 112 Acil Sağlık Hizmetlerimizden sağlık hizmeti almış olan, doğum yapan, ameliyat olan, yoğun bakımdan çıkan, kronik hastalıkları olan her düzeyde sağlık hizmeti almış vatandaşlara hizmet sonrası ziyarette bulunduklarını belirtti. Ziyaretlerde hastaların ve yakınlarının sağlık sistemine ait iyileştirme öneri ve görüşlerini birinci ağızdan aldıklarını, bu durumda memnuniyet oranını tespit ettiklerini, tespit ettikleri eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını ifade eden Kolomuç, "Bu ziyaretler sağlık sisteminin daha iyi noktalara ulaştırılması adına oldukça önemli. Bütün bunların yanı sıra pek çok sorunun birinci ağızdan dinlenilip, hemen çözüm bulunabilecek olması da bu ziyaretleri ayrıca anlamlı ve önemli kılıyor" dedi.

2 AYDA 1496 HASTA ZİYARET EDİLDİ

'İlgileniyoruz' projesi kapsamında, Şubat ayından itibaren 94 sağlık yöneticisinin toplam Bin 496 hastayı evlerinde ziyaret ettiğini, bu ziyaretlerde vatandaşların doktor ve sağlık personeli talepleri, devam eden sağlık yatırımlarının tamamlanması konusu başta olmak üzere bazı talepleri olduğunu, bu talepleri Bakanlık ile istişare ettiklerini kaydeden Kolomuç, "Bununla birlikte şunu da vurgulamak istiyorum, suiistimale açık bir konu olması nedeniyle vatandaşlarımız ziyarete gelen sağlık yöneticilerine kimlik bilgilerini sorabilirler" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ BİZE YOL GÖSTERİYOR"

Vatandaşlarının sağlığının kendileri için önemli olduğunu belirten Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, "Sağlık hizmetleri bütüncül bir bakış açısı gerektirir. Sadece sağlık kuruluşunda hastayı görmek yetmez, ev ortamında da görüp takip etmek tedavi açısından oldukça önemli olduğu kanaatindeyim. Vatandaşlarımızın değerli görüşleri sunulan sağlık hizmetinde kalitenin ve devamlılığın sağlanması için alınacak kararlarda bizler için yol gösterici olacaktır" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da Hastalar Yalnız Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement