Osmangazi’de Sema Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Osmangazi’de Sema Coşkusu

Osmangazi’de Sema Coşkusu

Osmangazi Belediyesi'nin, düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliği, binlerce kişiyi Atatürk Spor Salonu'nda bir araya getirdi.

18.04.2011 15:04

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifleri olan Mevlid Kandili öncesi düzenlenen törende, Hz. Muhammed'in hayatı ile sevgi ve merhameti hakkında örnekler anlatıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ve Milletvekili Adayı Hakan Çavuşoğlu'nun hazır bulunduğu programda kalabalık Atatürk Spor Salonu'na sığmadı.

Kutlu Doğum Haftası Programı protokol konuşmalarıyla başladı. Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay, 2003 yılında kurulan derneğin çalışmalarını anlattı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise "Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, iyiliği ve güzelliği yaşamak istiyoruz" diye konuştu. Dündar tüm İslam aleminin mevlid kandilini kutlarken, sözü Mustafa Özbağ'a bıraktı. Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ, "Kendisini zehirleyeni bile affeden bir peygamberimiz var. Bize böylesi bir hoşgörüyü, sevgiyi miras bırakmıştır. Bugün insanların birbirlerini sevmeye fırsat bulamadıkları bir dönemde, insanların üzerine tonlarca bombanın yağdığı bir dönemde bize miras bırakılan sevgiye daha çok ihtiyacımız var" diye konuştu. Özbağ'ın konuşmasının ardından Karabaş-i Veli Kültür Merkezi semazenleri, davetlilere sema coşkusunu yaşattılar. 43 Semazen'in döndüğü sema programı sonrasında Mustafa Özbağ tarafından Başkan Dündar'a Peygamberin adının yazılı olduğu bir çini hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Osmangazi’de Sema Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement