Halk Otobüsleri Kooperatifi: Sivas Yaralanmaya Çalışılıyor - Son Dakika
Yerel

Halk Otobüsleri Kooperatifi: Sivas Yaralanmaya Çalışılıyor

Halk Otobüsleri Kooperatifi: Sivas Yaralanmaya Çalışılıyor

Sivas Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Yalman, halk otobüsünde şoför ile yolcu arasındaki tartışmanın ardından yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

24.03.2014 17:15  Güncelleme: 17:25

Sivas Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman, kentte bir özel halk otobüsünde şoför ile yolcu arasındaki tartışmanın ardından yaşananlara ilişkin, "Burada Sivas yaralanmaya çalışılıyor, olay münferittir. Ne halk otobüsü şoförlerine ne de Sivas halkına yakıştırılmaması gerekir" dedi.

Yalman, kooperatif binasında düzenlediği basın toplantısında, özel halk otobüsünde şoför ile bir yolcu arasındaki tartışmanın ardından yaşanan korkulu anların, araçtaki kameraya yansımasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Olayın 19 Kasım 2013'te yaşandığını anımsatan Yalman, yeni yaşanmış gibi gündeme getirilmesine bir anlam veremediklerini söyledi. Yaşanan olayı kesinlikle tasvip etmediklerini, üzücü bulduklarını ifade eden Yalman, yaklaşık 1 ay önce işe başlayan şoförün, olayın ardından hak otobüsü kooperatifinde bir daha çalışamayacağı şekilde görevinden uzaklaştırıldığını kaydetti.

Olayın adli boyutunun sürdüğünü ve kendilerinin de bu sürecin takipçisi olacaklarını dile getiren Yalman, "Burada şunu gördük, almış olduğumuz tedbirler demek ki yeterli değil" ifadesini kullandı.

Halk otobüsü şoförlerinde psikoteknik belgesi zorunlu olacak

Şaban Yalman, halk otobüsü şoförlüğüne gerekli belgeye sahip olan kişileri aldıklarını belirterek, bu belgeler arasına meclis ve encümen kararıyla psikoteknik belgesini de ekleyeceklerini vurguladı.

Halk otobüsü şoförlerine zaman zaman eğitimler verdiklerini söyleyen Yalman, bu eğitimleri daha sık yapmayı planladıklarını anlattı. Böyle olayların bir daha yaşanmamasını arzuladıklarını dile getiren Yalman, "Hepimiz Sivas için çalışıyoruz, halka hizmet ediyoruz. Burada Sivas yaralanmaya çalışılıyor, olay münferittir. Ne halk otobüsü şoförlerine ne de Sivas halkına yakıştırılmaması gerekir. Yaşanan olay bizleri de üzmüştür ama kesinlikle siyasi boyutunun olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

Olay

Sivas'ta, Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde sefer yapan bir özel halk otobüsünde 19 Kasım 2013'te şoför S.E.Y. ile bir kadın yolcu arasında tartışma yaşanmış, şoförün ani fren yapması üzerine, arka tarafta ayakta bulunan 2'si kadın 3 yolcu aracın ön kısmına doğru savrulmuştu. Yaşanan bu olay, araçtaki kameraya yansımıştı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Halk Otobüsleri Kooperatifi: Sivas Yaralanmaya Çalışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement