250 Hükümlü ve Ailesine Kadın Hakkı Eğitimi - Son Dakika
Yerel

250 Hükümlü ve Ailesine Kadın Hakkı Eğitimi

250 Hükümlü ve Ailesine Kadın Hakkı Eğitimi

Aksaray’da Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen Kalkınma Bakanlığı SODES Projeleri kapsamında denetimli serbestlik yasasından yararlanan 250 hükümlü ve ailelerine "Kadının Hakkı Yaşamın Özetidir" konulu eğitim semineri verildi.

08.04.2014 12:41

Aksaray'da Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen Kalkınma Bakanlığı SODES Projeleri kapsamında denetimli serbestlik yasasından yararlanan 250 hükümlü ve ailelerine "Kadının Hakkı Yaşamın Özetidir" konulu eğitim semineri verildi.

Belediye Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim seminerine Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker, Aksaray Baro Başkanı Avukat Levent Bozkurt ve Avukat Özlem Tunç İlhan da konuşmacı olarak katıldı. Aksaray Baro Başkanı Avukat Levent Bozkurt, konuşmasında kadınlara yönelik uygulanan şiddetten dolayı, şiddet uygulayanların kanun önünde hep yenik başladıklarını, kadına uygulanan şiddetin acizce bir davranış olduğunu belirterek, kadına yönelik şiddetlerde emsal teşkil eden mahkeme kararlarındaki uygulamalardan örnekler verdi.

Avukat Özlem Tunç İlhan ise, Denetimli Serbestlik Sisteminden yararlanan hükümlülere Anayasanın ve kanunlardaki kadın hakları hakkında bilgilendirme yaparak, kadınlara tanınan haklar tarihsel gelişimi ve ailede kadının konumuna dair bilgiler verdi.

Eğitim seminerine katılan hükümlü ve aileleri ise seminerin çok verimli geçtiğini belirterek, seminerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 250 Hükümlü ve Ailesine Kadın Hakkı Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement