Ozm Daire Başkanı Kastamonu'da - Son Dakika
Yerel

Ozm Daire Başkanı Kastamonu'da

Ozm Daire Başkanı Kastamonu\'da

Orman Zararlılarıyla Mücadele (OZM) Daire Başkanı Ahmet Ceylan ve Karantina Şube Müdürü Ali Osman Güzel, yoğun devrik zararı oluşan Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

12.05.2013 08:49

Orman Zararlılarıyla Mücadele (OZM) Daire Başkanı Ahmet Ceylan ve Karantina Şube Müdürü Ali Osman Güzel, yoğun devrik zararı oluşan Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü biyolojik mücadele laboratuvarında Bölge Müdürü Ali Şahin ve OZM Şube Müdürü Muharrem Uçukoğlu'ndan bilgi alan OZM Daire Başkanı Ahmet Ceylan ve Karantina Şube Müdürü Ali Osman Güzel, devrik zararının oluştuğu işletmelerde alınan tedbirleri de yerinde inceledi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, "2013 yılı için Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Kastamonu İşletme Müdürlüğündeki laboratuvarda 20 bin, Boyabat İşletme Müdürlüğündeki laboratuvarda da 10 bin kabuk böceği yırtıcısı (Thanasimus formicarius) üretimi programlanmasına karşılık ortaya çıkan kırık ve devrik zararından kaynaklanacak kabuk böceği artışına paralel olarak yırtıcı üretiminin de iki katına çıkarılması hedeflendiğini böylelikle muhtemel böcek zararlarının da en aza indirilmesi öngörüldü" dedi.

Daha sonra OZM Daire Başkanı Ahmet Ceylan, devrik zararının yoğun yaşandığı Taşköprü, Hanönü ve Ayancık İşletme Müdürlüklerinde devam eden üretim ve böcek tasallutuna karşı alınan tedbirleri yerinde inceledi. İncelemelerde Kastamonu orman Bölge müdürü Ali Şahin, Bölge Müdür yardımcısı İlyas Özdemir, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Adem Genç, OZM Şube Müdürü Muharrem Uçukoğlu, Taşköprü İşletme Müdürü Muzaffer Büyükterzi, Hanönü İşletme Müdürü Zehra Çakır, Ayancık İşletme Müdürü Hakan Çakır ve işletme şefleri de hazır bulundu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ozm Daire Başkanı Kastamonu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement