Peşrev'den Konçerto'ya Tahir Aydoğdu Konseri - Son Dakika
Yerel

Peşrev'den Konçerto'ya Tahir Aydoğdu Konseri

Peşrev\'den Konçerto\'ya Tahir Aydoğdu Konseri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kültür etkinliklerine devam ediyor.

03.07.2013 11:19

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kültür etkinliklerine devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı, düzenlediği konser, tiyatro ve festivallerle Gazianteplilerin kültürel ve sanatsal yaşamına katkıda bulunuyor.

26 Haziran tarihinde düzenlediği "Peşrev'den Konçerto'ya" konseri ile sanatseverleri buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda düzenlenen konserde, ünlü kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yaylı Sazlar Beşlisi sanatçıları, Gaziantepli sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

2 bölümden oluşan konser, Tahir Aydoğdu'nun kanun resitali ile başladı. Seslendirdikleri parçalara tüm konuklar eşlik etti. İkinci bölümde ise Ferid Alnar'ın kanun konçertosunun bölümlerinin yanı sıra, Macar besteci Bela Bartok'un oda müziği eseri olan Lento Non Troppo ve İsviçre Alp'lerinde Antonina Milyukova tarafından bestelenen bir birinden değerli konçertolar seslendirildi.

Konsere, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve eşi Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey, Kardeş Şehir Tunus'un Ariana şehri Belediye Başkanı Karim Helali, Merkez Valisi Enis Yeter, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları İbrahim Evrim ve Cengiz Ağar, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz katıldı.

Seyircilere müzik ziyafeti yaşatan program sonunda sanatçılara hediyelerini Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Tunus Ariana Belediye Başkanı Karim Helali ve Merkez Valisi Enis Yeter birlikte takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Peşrev'den Konçerto'ya Tahir Aydoğdu Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement