Prof.dr. Hasan Biri: "Hayat Kurtarmak Sanattır" - Son Dakika
Yerel

Prof.dr. Hasan Biri: "Hayat Kurtarmak Sanattır"

Prof.dr. Hasan Biri: "Hayat Kurtarmak Sanattır"

“Hayatınızı güzelleştiren hastane” sloganıyla yola çıkan Koru Hastaneleri, Taurus Avm’de Acil Akıl Platformu ve Runkli Adams Kültür ve Sanat Topluluğuyla ortaklaşa düzenleyeceği “Hayat kurtarmak sanattır” adlı etkinlikle ilkyardım eğitimi verirken ünlü ressam Teymur Ağaoğlu da hayat kurtarmanın resmini yapacak.

19.01.2014 11:23

"Hayatınızı güzelleştiren hastane" sloganıyla yola çıkan Koru Hastaneleri, Taurus Avm'de Acil Akıl Platformu ve Runkli Adams Kültür ve Sanat Topluluğuyla ortaklaşa düzenleyeceği "Hayat kurtarmak sanattır" adlı etkinlikle ilkyardım eğitimi verirken ünlü ressam Teymur Ağaoğlu da hayat kurtarmanın resmini yapacak.

Koru Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Hasan Biri, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki günlerde hizmete açılması planlanan 35 bin metrekarelik Çukurambar Hastanesi ile, hizmette kalite standartları yüksek, hasta memnuniyeti odaklı, fiziki ve teknik altyapısı ve akademik kadrosu ile hizmet vermeye hazırlandığımız bu dönemde sosyal sorumluluk projelerimize de hiç ara vermeden devam edeceğiz."

Prof. Dr. Hasan Biri,'Hayat kurtarmak sanattır' projesiyle "ilkyardım" konusuna dikkat çektiklerini belirtti. Prof.Dr. Hasan Biri, aynı zamanda bir sanat eseri ortaya koyulmasına aracılık eden "Runkli Adams Kültür ve Sanat Topluluğuyla birlikte başlattıkları bir diğer projenin de Benim Hastanem Benim Doktorum adlı resim yarışması olduğunu ifade etti. 85'i doktor, 600 çalışanı ile yılda 15 bini ameliyat olmak üzere 180 bin hastaya hizmet veren gurup olduklarını anlatan Prof. Dr. Biri, şunları söyledi: " Türkiye'nin ve hatta dünyanın önemli sağlık gruplarından birisi olmayı amaçlarken Sosyal Sorumluluk Projeleri'yle de sağlık sektörünün toplumla gönül birliği oluşturmasını hedefliyoruz."

Acil Akıl Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Kızıldağ, bu etkinlik sırasında yapılacak ilk yardım müdahalelerinin akıllarda kalıcı ve uygulanabilir olması için sadece maketle çalışmayacaklarını, üç farklı senaryo ortaya koyacaklarını ve böyle bir çalışmanın ilk kez bir sanat aktivitesiyle birleşerek farklı bir algı oluşturulacağını söyledi. Kızıldağ, 'hayat kurtarmak sanattır' projesinin birçok hayatın kurtarılmasına vesile olacağını belirtti.

Acil Akıl Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Kızıldağ, bu etkinlik sırasında yapılacak ilk yardım müdahalelerinin akıllarda kalıcı ve uygulanabilir olması için sadece maketlerle çalışmayacaklarını, üç farklı senaryo ortaya koyacaklarını ve böyle bir çalışmanın ilk kez bir sanat aktivitesiyle birleşerek farklı bir algı oluşturulacağını anlattı. Kızıldağ, 'hayat kurtarmak sanattır' projesinin birçok hayatın kurtarılmasına vesile olacağını sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof.dr. Hasan Biri: 'Hayat Kurtarmak Sanattır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement