Protokol Eşlerinden Kültür Gezisi - Son Dakika
Yerel

Protokol Eşlerinden Kültür Gezisi

Protokol Eşlerinden Kültür Gezisi

Aksaray'da protokol eşleri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bir grup üniversite öğrencilerinden oluşan heyetle KOÇAŞ Tarım İşletmesini ziyaret etti.

06.06.2014 16:20

Aksaray'da protokol eşleri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bir grup üniversite öğrencilerinden oluşan heyetle KOÇAŞ Tarım İşletmesini ziyaret etti.

Ziyarete, Aksaray Valisi Şeref Ataklı'nın eşi Adile Ataklı beraberinde Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ın eşi Ayşe Acar, Vali Yardımcısı Tolga Polat'ın eşi Asuman Polat, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın eşi Zehra Aslan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Uçar'ın eşi Aksaray Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. DR. Meltem Yalın Uçar, Daire Müdürlerinin eşleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bir grup üniversite öğrencisinden oluşan bir heyet katıldı.

İşletme Müdür Yardımcısı Ahmet Diler'den KOÇAŞ Tarım İşletmesinin faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali eşi Adile Ataklı, KOÇAŞ Tarım İşletmesinin çiftçilere örnek olacak modern tarım faaliyetleri yürüten, tarım ve hayvancılığın özelde Aksaray'da genelde Türkiye'de daha da gelişmesi için çalışan önemli bir işletme olduğunu söyledi.

İşletme hakkında bilgi veren KOÇAŞ Tarım İşletmesi Müdür Yardımcısı Ahmet Diler, Aksaray'da 25 bin hektar alanda kurulan işletmenin hububat, yem bitkileri ve damızlık süt sığırı yetiştiriciliği alanlarında faaliyet gösterdiğini söyledi. İşletmede 4 bin büyükbaş hayvan bulunduğunu günlük 35 ton süt üretimi yapıldığını anlatan Diler, işletmenin sadece süt üretiminden aylık 1 milyon 300 bin TL gelir elde ettiğini söyledi.

Türkiye'de 'En kaliteli yonca' diye ün yapan yem bitkisi yoncanın tohumluk üretimini de KOÇAŞ Tarım İşletmesinde yapıldığını ifade eden Diler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı işletmenin tarım hayvancılık alanında yaptığı üretimlerle zarar eden bir işletme olmaktan çıkarak kara geçtiğini söyledi.

Vali Şeref Ataklı'nın eşi Adile Ataklı ve beraberindeki grup geziden memnun kaldıklarını ifade etti. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Protokol Eşlerinden Kültür Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement