Sahabi Safvan Bin Muattal'ın Kabri Dünyaya Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Sahabi Safvan Bin Muattal'ın Kabri Dünyaya Tanıtılacak

Sahabi Safvan Bin Muattal\'ın Kabri Dünyaya Tanıtılacak

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bulunan Sahabi Safvan bin Muattal Hazretleri'nin kabrinin dünyaya tanıtılması için çalışma başlatıldı.

21.06.2012 18:02

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bulunan Sahabi Safvan bin Muattal Hazretleri'nin kabrinin dünyaya tanıtılması için çalışma başlatıldı.

Samsat Kaymakamı Recai Karal, Sahabi Safvan bin Muattal Hazretleri'nin kabrinin tanıtımı için dört dilde açıklayıcı bilgilerin yer aldığı katalog ve tanıtım DVD'si hazırlandığını söyledi. Kaymakam Karal, ilçeye yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Hz. Saffan bin Muattal'ın kabrinin bulunduğu yer için kapsamlı bir proje çalışmasının başlatıldığını kaydetti. Karal, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ A.Ş. tarafından hazırlanan projenin yürütülmesi çalışmaları devam ederken, Samsat Kaymakamlığı Müftülüğü tarafından yürütülen ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından finanse edilen 'İnanç Turizmi-2' projesi ile de tanıtım çalışmaları yürütülmektedir. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan kataloglar, inanç turizminin gelişmesine katkı sağlayacak ve her yıl Adıyaman'a binlerce yerli ve yabancı turistin gelmesini sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Hazırlanan katalog ile DVD'lerin ülke geneli ve yurt dışında belirlenen adreslere postalanacağını belirten Karal, proje kapsamında belli noktalara tanıtım ve yönlendirme levhalarının yerleştirileceğini, havaalanı, tren istasyonları, otogar ve benzeri yerlere bırakılmak üzere broşürler hazırlandığını aktardı. Karal, bu tanıtım çalışmalarının vatandaşların külliye projesine daha çok katkı sunmasına da vesile olacağını ekledi.

Projenin amacının vatandaşların daha rahat bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirmek olduğunu dile getiren Karal, "Hepimizin tek bir amacı var. Vatandaşlarımızın rahat bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirmeleri ve ülkemizin bu değerlerden daha fazla istifade etmelerini sağlamak en büyük amacımızdır. Bunun içinde en güzel bir şekilde tanıtım faaliyetlerimizi sürdürmek ve kaymakamlığımızın girişimleri ile KİPTAŞ tarafından hazırlanan projeyi hayata geçirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. İKA kapsamında yürütülen inanç turizmi dahilinde hazırlanan ve dört dilde açıklamaların yer aldığı katalog ve DVD ile bu amacımızı gerçekleştirme gayretindeyiz" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sahabi Safvan Bin Muattal'ın Kabri Dünyaya Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement