Şanlıurfa'da Çiğ Köfte Yarışması - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Çiğ Köfte Yarışması

Şanlıurfa\'da Çiğ Köfte Yarışması

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü etkinlikleri kapsamında "çiğ köfte yarışması" düzenlendi.

11.04.2013 19:22

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri kapsamında "çiğ köfte yarışması" düzenlendi.

Şanlıurfa Belediyesi mutfak müzesinde gerçekleşen yarışmada 20 bayan, 5 erkek yarışırken, programa Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Feyzi Yüzücepe, Belediye Başkan Yardımcıları M. Emin İzol, Habib Aslan ve davetliler katıldı. Oldukça heyecanlı ve katılımı yüksek olan yarışmada bayanlar ve erkekler en güzel çiğ köfte yoğurmak için ter döktü.

Yaklaşık 2 saat süren yarışma sonunda 1. erkeklerde Abdullah Hızar, 2. Mahmut Doğan 3. ise Ethem Kılıç oldu. Bayanlarda ise Rahime toprak 1., Bedriye Eriş 2., Neriman Altın ise 3. oldu. Birinciye 750 TL, ikinciye 500 TL üçüncüye ise 250 TL verildi.

Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Feyzi Yücetepe, "Şanlıurfa'nın düşmanın işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü mutlu bir şekilde kutluyoruz. Bu anlamda bugün burada Urfa'nın en meşhur olan çiğ köftesini yarışmasını da program çerçevesinde yapıyoruz. Hanımlar ve beyler katıldı çok güzel bir yarışma. Bildiğiniz gibi Urfa'nın yöresel yemekleri dünya çapında bir markadır herkese başarılar diliyorum" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Çiğ Köfte Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement