Sedefçi: Artık Edirne'yi Dünya Şehri Yapmalıyız - Son Dakika
Yerel

Sedefçi: Artık Edirne'yi Dünya Şehri Yapmalıyız

Sedefçi: Artık Edirne\'yi Dünya Şehri Yapmalıyız

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Avrupa kenti görünümündeki Edirne'nin dünya kenti haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

19.11.2013 16:56  Güncelleme: 14:33

Edirne Belediye Başkanı olduğu dönemde kentte pek çok değişimin yaşandığını ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu:

"Edirne'de gelmiş geçmiş tüm belediye başkanlarımızın katkısı var. Edirne'yi Edirne yapanın Hamdi Sedefçi olduğunu iddia ediyorum. Göreve geldiğimizde Edirne büyük bir köy havasındaydı. Şu an ne varsa bizim dönemimizde olduğunu gururla söylüyorum. Edirne bugün çağdaş altyapısıyla, her ne kadar 'altyapı eksikliği var' diye söylense de birçok kentle karşılaştırıldığında Edirne bir Avrupa kenti oldu."

20 yılda köhne bir kentten bir Avrupa şehrine gelmişse bunda emeklerinin büyük olduğunu söyleyen Sedefçi, "Cumhuriyet tarihinde Edirne'deki tüm belediye başkanları iktidar partisinden olmuştur,  nimetlerden faydalanmışlardır. Bir tek muhalefetten belediye başkanı olan benim. 20 yıldır tüm olumsuzluklara, 2 kere hapse girmemize ve 3 kurşun yememize rağmen hala dik durup şehri bir yere getirmişsek ne mutlu bize." dedi.

"Edirne'ye Avrupa kenti olması yetmez"

Sedefçi, geçmişte 3-5 bin turistin geldiği Edirne'ye bu yıl 3 milyon turistin gelmesinin kentin Avrupa kenti olduğunun kanıtı olduğunu söyledi. Selimiye Camisi'nin UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde yer almasına da değinen Sedefçi, şöyle devam etti:

"Edirne'ye yılda 3 milyon turist geliyor, bundan 20 yıl önce Edirne'ye 3-5 bin turist geliyordu. Edirne'de Selimiye Cami bir zirve eserdir. Fakat kimsenin aklına gelip 'Bu şaheseri UNESCO listesine sokalım' denmemiş. Bu muhteşem eseri listeye soktuk. Kırkpınar ata sporumuzu da aynı şekilde listeye aldırdık. Şimdi de Kakava'yı aldırabilirsek 3 unsuruyla listede bulunan 10 dünya şehrinden biri olacağız. Köy olarak aldığımız Edirne bir Avrupa şehri haline geldi. Artık Edirne'yi sadece belediye olarak değil valiliğimiz ve kitle örgütlerimizle kol kola girerek dünya şehri yapmalıyız"

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sedefçi: Artık Edirne'yi Dünya Şehri Yapmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement