Şehit Aileleri Edirne'de Kahvaltıda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Şehit Aileleri Edirne'de Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Şehit Aileleri Edirne\'de Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şehitler Günü dolayısıyla Edirne’de şehit ailelerine kahvaltı programı düzenledi.

22.03.2014 13:23

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şehitler Günü dolayısıyla Edirne'de şehit ailelerine kahvaltı programı düzenledi.

Edirne'de bir restaurantta düzenlenen kahvaltı programına Edirne Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Hidayet Arı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Vardar, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve şehit aileleri katıldı.

Programda konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Türk milletinin özgürlük ve vatanın bölünmez bütünlüğü adına ölüme koştuklarını belirterek, "Çanakkale'de Balkan Savaşlarında, Kurtuluş Savaşımızda, yurt içi ve yurt dışında 100 binlerce vatan evladını şehit vermiştir. Sadece Edirne'de 142'si cumhuriyet sonrası olmak üzere 2 bin 817 kayıtlı şehidimiz bulunmaktadır. Onlar askerdi, onlar polisti, onlar öğretmendi. Bunun dışında onlar evlattı, eşti, babaydı, kardeşti. Aziz şehitlerimiz vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna yaptığınız görev sonucu şanlı bir tarih yazarak şahadet mertebesine ulaştınız. Bu büyük millet şehit olmayı her zaman onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Rahat uyuyun bizler ve bizden sonra gelenler, emanetinize son nefesine kadar sahip çıkacak, gerekirse gözlerini kırpmadan şahadet şerbetini içeceklerdir. Şehitler Günü münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bağımsızlık, vatan, millet, bayrak uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyor saygılar sunuyorum. Ruhları şad olsun" dedi.

Konuşmaların ardından davetli olan şehit aileleri hep birlikte kahvaltı yaptı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Aileleri Edirne'de Kahvaltıda Bir Araya Geldi - Son Dakika


Advertisement