Şehitkamilli Hanımların El Emeği Göz Nuru Sergisi Büyüledi - Son Dakika
Yerel

Şehitkamilli Hanımların El Emeği Göz Nuru Sergisi Büyüledi

Şehitkamilli Hanımların El Emeği Göz Nuru Sergisi Büyüledi

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Tesislerin Aile Merkezlerinde eğitim gören kursiyerler, bir yıl boyunca el emeği göz nuru dökerek yaptıkları el işlerini “Ellerde Yeşeren Umutlar” adı altında sergiledi.

03.06.2015 12:27

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Tesislerin Aile Merkezlerinde eğitim gören kursiyerler, bir yıl boyunca el emeği göz nuru dökerek yaptıkları el işlerini "Ellerde Yeşeren Umutlar" adı altında sergiledi. Sergiye katılan vatandaşlar kursiyerlerin el işlerine hayran kaldı.

ŞEHİTKAMİLLİ HANIMLARIN EL EMEĞİNE YOĞUN İLGİ

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen sergi açılışına AK Parti Milletvekili adayı Fikret Murat Tural, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, eşi Seval Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, Ak Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitkamil Belediyesi sosyal tesisler bünyesinde eğitim gören kursiyerler, her yıl olduğu gibi bu yılda bir yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserlerini Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde sergilediler. Sergi salonunu baştan aşağıya yaptıkları ürünlerle donatan kursiyerler, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

"EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

Serginin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu her aile merkezinin daha önce kendi sosyal tesislerinde açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "2014 - 2015 öğretim yılı içerisinde aile merkezlerimizde, el beceri kurslarımızda ve aile merkezlerimizin bünyesinde bulunan okul öncesi sınıflarının hazırladıkları yıl sonu sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün burada 34 aile merkezimiz, 4 el beceri kursunda ve 34 aile merkezlerimizin bünyesinde bulunan 34 okul öncesi sınıflarımızın bir yıllık emeklerini görüyoruz. Aile merkezlerimiz kendi bünyelerinde iki haftadır sergilerini açtılar ve bu ürünler o sergilerden seçilerek getirilen ürünlerdir. 1375 çocuğumuz ve 2835 yetişkinimizin yıl içerisinde yaptıkları ürünler sergileniyor. Burada mefruşat, resim, folyo, Antep işi gibi birçok konuda yapılan ürünler sergileniyor. Amacımız hanım kardeşlerimizin el becerilerini geliştirmek ve aile bütçelerine katkı sağlamalarıdır. İğne oyasını öncelikli hale getirerek hanım kardeşlerimizin kazanmalarını sağlıyoruz. Şehitkamil Belediyesi olarak, üzerinde durduğumuz en önemli konu eğitim meselesidir. 34 aile merkezimizdeki okul öncesi eğitimle başlayan ve bunun yanı sıra okuma yazma bilmeyen hanım kardeşlerimizin okuma yazma öğrenmeleri, açıktan lise tamamlamaları ve açıktan üniversiteye hazırlanmak gibi eğitim noktasında destek veriyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezimize ve Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Özellikle el beceri kurslarında Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim'den aldığımız desteğin yanı sıra okuma kurslarında Anne Çocuk Eğitim Vakfından (AÇEV) destek alıyoruz. Müftülük vasıtasıyla da yıl boyu Kur'an-ı Kerim eğitimine devam ediyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen taleple birlikte nitelikli eğitimi artırmaya gayret gösteriyoruz. Bu eğitim öğretim yılında da emek veren tüm kursiyerlerimize yürekten teşekkür ediyor, hocalarımızın da eline yüreğine sağlık diyorum" dedi.

"AİLE BÜTÇEMİZE KATKI SAĞLIYORUZ"

Yıl boyunca yaptıkları emekleri sergilediklerini belirten kursiyerler ise, "Dünyanın en güzel işini yaptığımıza inanıyoruz ve yapmaktan büyük bir keyif alıyoruz. Yaptığımız nakışlar sadece çeyiz olarak değil aynı zamanda bunları satarak aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve ekibine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Açılışın konuşmalarının ardından serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

MİNİK ÖĞRENCİLER BÜYÜLEDİ

Aile eğitim merkezleri bünyesinde eğitim gören 34 okul öncesi sınıfından bin 375 öğrencinin yaptıkları resim sergisi protokol üyeleri tarafından büyük beğeni kazandı. Öğrenciler daha sonra sema gösterisi yaptı. Sema gösterisi sonrasında öğrenciler, protokol üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitkamilli Hanımların El Emeği Göz Nuru Sergisi Büyüledi - Son Dakika


Advertisement