Şereflikoçhisar'da Doğalgaz Boru Hattı Döşeme Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Şereflikoçhisar'da Doğalgaz Boru Hattı Döşeme Çalışmaları

Şereflikoçhisar\'da Doğalgaz Boru Hattı Döşeme Çalışmaları

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinin doğalgaza kavuşması için çalışmalar başladı.

12.11.2015 13:06

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinin doğalgaza kavuşması için çalışmalar başladı.

Kaymakam Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Ferda Polat ve AK Partili Belediye Meclis üyelerinin katıldığı törenle, doğalgaz ana boru hattı döşeme çalışmaları başlatıldı.

Yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanacağı ifade edilen çalışmalar kapsamında, yüklenici firma toplam 45 kilometre mesafedeki doğalgaz ana dağıtım hattından Şereflikoçhisar'a hat çekecek.

Kaymakam Erol Karaömeroğlu, doğalgazın Şereflikoçhisar için büyük önem arz ettiğini ifade etti.

'Organize Sanayi Bölgesinde ve ilçe merkezinde kullanılacak olan doğalgazın ilçedeki sanayi hamlesine büyük bir ivme kazandıracağını ifade eden Karaömeroğlu, "Çalışmalar ilçemize hayırlı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Ferda Polat ise yaptığı açıklamasında, "Doğalgazın ilçemize kavuşturulmasıyla hem vatandaşlarımız hem de sanayicilerimiz rahat bir nefes alacak" dedi.

Firma yetkilileri de doğlagaz ana boru hattı döşeme işlemlerinin mevsimsel şartların uygun olduğu ölçüde hızla devam edeceğini, işin normal ihale sürecinden daha erken teslim edilebileceğini belirtti.

Şereflikoçhisar'ın sınır komşusu olan Aksaray'dan gelecek olan doğalgaz, Karandere, Aliuşağı, Çalören, Hacı İbrahim Uşağı ve Ortaköy güzergahından ilçeye ulaşacak. 45 kilometrelik hat üzerinde 2 vananın yapılacağı ifade edilirken ana boru hattının birleştirildikten sonra toprak altına alınacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şereflikoçhisar'da Doğalgaz Boru Hattı Döşeme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement