Siirt İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Siirt İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Siirt İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Siirt Vali Vekili Pala:"2013 yılında 1 milyar 202 milyon TL değerinde 243 adet projeden yüzde 68 oranında gerçekleştirildi" dedi.

19.07.2013 20:05

Vali Vekili Mustafa Pala: "2013 yılında 1 milyar 202 milyon TL değerinde 243 adet projeden yüzde 68 oranında gerçekleştirildi" dedi.

Siirt İl Koordinasyon Kurulu, 2013 yılı ikinci toplantısı, Vali Vekili Mustafa Pala başkanlığında Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlde yürütülen yatırım çalışmalarının da ele alındığı toplantıda konuşan Siirt Vali Vekili Pala, mobil santraliyle ilgili konuyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun ilgilendiğini belirtti. Siirt'e yapılan yatırımlara da değinen Pala,"2013 yılında 1 milyar 202 milyon TL değerinde 243 adet projeden yüzde 68 oranında gerçekleştirildi"dedi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise Kezer Yerleşkesi  yakınlarında bulunan ve insan sağlığı için tehlikeli olan mobil santralinin bütün çabalarına rağmen bir türlü kapattıramadıklarını söyledi.

Konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a arz ettiklerini belirten Rektör Erman, şöyle konuştu:

"Kendilerine durumun arz edilmesi, enerji bakanının not almasına bu kadar yoğun ilişkilere rağmen bize söylenen "tamam kaldırılacak" gerçekten orada öğrencilere ve personele yönelik ciddi risk söz konusu. Tam kapasite ile çalıştığında günde 130 ton fuel oil yakma kapasitesine sahip. Özel güvenlikçilerimizin ifadelerine göre gece belli saatlerde çalıştırılıyor ve bacasından katran gibi zehirli gazlar çıkıyor.  Önümüzdeki yıl oraya 6 bin nüfus taşınacak. Bütün girişimlerimize rağmen bize bir takvim verilemiyor"

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip Alan ise mobil santralde zaman zaman denetim yaptıklarını ancak bu denetimlerde belirlenen değerlerin sınırlarını aşan bir duruma rastlamadıklarını, buna rağmen mobil santralin kaldırılması gerektiği yönünde bir rapor hazırladıklarını söyledi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement