
Kütahya Simav'da iki gündür yoğunlaşan kar yağışı ilçenin Emet, Tavşanlı ve Kütahya ile ulaşımını sağlayan 1450 rakımlı Gölcük Dağının zirvesinde daha etkili oldu.
Bünyesinde Orman İçi Dinlenme Tesisleri ile Krater Gölü de barındıran Gölcük Dağının zirvesine çıkan meraklı vatandaşların yanı sıra Emet, Tavşanlı ve Kütahya istikametine özel araçları ile giden vatandaşlar bölgede boyu 1 metreyi bulan kar manzarasını görünce hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyor.
Bazı vatandaşlar zirvede kar üstünde mangal keyfi yaparken bazıları da yanlarında getirdikleri pekmezi kar ile karıştırıp birlikte yemenin keyfini çıkarıyor.
Karla karışık pekmezin Lokman Hekimin ilaçlarından olduğunu ifade eden Fatih Serdar Ener, pekmezli karın birçok hastalığa iyi geldiğini, atalarının ise asırlardır karla karıştırılmış pekmezin vazgeçemediği bir yemek kültürü olduğunu söyledi.
Karlı pekmezin günümüzde halen özel bir yeri olduğunu dile getiren Ener, "Eşim Hülya ve çocuklarım ile önceden yaptığım plan kapsamında özel aracım ile Simav'ın zirvesi sayılan 1450 rakımlı Gölcük Dağına çıktık. Buraya gelirken yanımızda mangalımızı ve bir de hakiki üzüm pekmezi de getirdim. Eşim ve çocuklar mangalı tercih ederken ben kar ile karıştırdığım pekmezi şifa niyetine içmeyi tercih ettim. Çünkü dedelerimiz de büyüklerimizde yüksek kesimlerdeki karı pekmez ile karıştırarak şifa niyetine yerlermiş. Halen günümüzde hastalanan yaşlılarımız şifa niyetine karlı pekmez isterler. Karlı pekmezi büyüklerimiz Lokman Hekim ilacı olarak bilir. ve asırlardır karlı pekmezi şifa niyetine yeriz. Karlı pekmezin çok faydalı olduğu hatta bağırsaktaki iltihabın yok edilmesi için yenildiği yöremizde herkes tarafından bilinir. Amacım hem şifa niyetine karlı pekmez yemek hem de Simav'da unutulmaya yüz tutan bir geleneği kendi adıma yaşatmaya çalışmak" dedi. - KÜTAHYA
Son Dakika › Yerel › Simav'ın Zirvesinde Karla Karışık Pekmez Keyfi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?