Sinoplu Balıkçı: "Geçen Sene 25 Liradan 80 Kasa Hamsi Satıyordum. Geçen Hafta 25 Liradan 20 Kasa Hamsi Satamadım" - Son Dakika
Yerel

Sinoplu Balıkçı: "Geçen Sene 25 Liradan 80 Kasa Hamsi Satıyordum. Geçen Hafta 25 Liradan 20 Kasa Hamsi Satamadım"

Sinoplu balıkçı İsmail Değer, “Tezgâha gelip de parası olmayıp cüzdanından 25 kuruş, 1 lira çıkartanları gördüğümüz zaman onlardan para almıyoruz. Hamsi ucuzlasa bile vatandaşların alım gücü yine düşük. Geçen sene 25 liradan ben, 80 kasa hamsi satıyordum. Bazen 100 kasa sattığım oluyordu. Şimdi geçen hafta 25 liradan 20 kasa hamsi satamadım” dedi.

06.01.2023 16:26  Güncelleme: 16:33

MUSTAFA USTA

Sinoplu balıkçı İsmail Değer, "Tezgaha gelip de parası olmayıp cüzdanından 25 kuruş, 1 lira çıkartanları gördüğümüz zaman onlardan para almıyoruz. Hamsi ucuzlasa bile vatandaşların alım gücü yine düşük. Geçen sene 25 liradan ben, 80 kasa hamsi satıyordum. Bazen 100 kasa sattığım oluyordu. Şimdi geçen hafta 25 liradan 20 kasa hamsi satamadım" dedi.

Sinoplu balıkçılar insanların alım güçlerinin düştüğünü belirterek, bu sezon ekonomik açıdan mutlu olmadıklarını belirtti. Sinoplu Balıkçı İsmail Değer, şunları söyledi:

"Hamsi aralık ayının ilk haftasında çıkmaya başladı. O zamana kadar hep palamut vardı. Hamsiler çıktığında 50-60 lira civarında seyrediyordu. Daha sonra biraz daha çoğaldı. Hamsi irileşti. 40-50 lira oldu. 20 liraya kadar düştü. Şu anda hamsi tekrar azalmaya başladı. Şu anda tezgahımıza gelen hamsi iri hamsi. 60 liradan satıyoruz. Kasası 750 lira. Düşünün 750 lira olan bir kasa hamsinin kilogramını 50 liradan satsanız zaten 750 lira eder. Onun için 60 lira diyoruz. Zaten 3 kasa alabildik. Satar mıyız? Satamaz mıyız? Onu da bilmiyoruz. Kocaman bir dükkanı düşünün. 3 kasa hamsi alabildik. 3 kasa ile akşam edeceğiz. Bunun poşeti de var. Bir dünya maliyeti var. Maksat kazanç değil. Tezgahtaki balıkların yanında farklı bir çeşit olsun diye aldık. Hizmet olsun diye aldık. Kar amaçlı koymadık hamsiyi tezgaha. Üstüne 10 lira koymamıza rağmen kar saymıyoruz. Çünkü bu işletmeyi düşündüğünüzde buzhanesi var, çalışanı var. Elektriği, suyu var. Sigortası var. Stopajı, kirası var. Bunları düşündüğünüz zaman 1 kilogramda 10 lira hiçbir kar değil. Bugün ki günü kurtarmak. Geçen sene hamsiyi bir günde 60-70 kasa sattığımı bilirim. Bu sene en fazla sattığım 12 kasa. Hamsi ucuz olduğu zaman dahi, 25 liraya hamsiyi verdiğimiz zamanlar dahi 15-20 kasayı geçemedim. İnsanların alım gücü yok. Tezgaha gelip de parası olmayıp cüzdanından 25 kuruş, 1 lira çıkartanları gördüğümüz zaman onlardan da para almıyoruz. Hamsi ucuzlasa bile vatandaşların alım gücü yine düşük. Geçen sene 25 liradan ben 80 kasa hamsi satıyordum. Bazen 100 kasa sattığım oluyordu. Şimdi geçen hafta 25 liradan 20 kasa hamsi satamadım."

"EKONOMİK OLARAK HİÇ MUTLU OLAMADIK"

Sinoplu Balıkçı Erdoğan Doğan, "Hamsi 40-60 lira arasında. İri ve Sinop'un yerli hamsisi. Şimdi hamsi biraz azaldı. Onun için biraz pahalılaştı. Piyasa çok durgun. Vatandaş geliyor bakıyor almadan gidiyor. Biz bu durumdan hiç memnun değiliz. Bu sene ekonomik olarak hiç mutlu olamadık" diye konuştu.

Vatandaş Metin Ekşi ise, "Kilogramı 60 lirayı olan hamsiyi parası olan alıyor, parası olmayan alamıyor" dedi.

Sinoplu Balıkçı: "Geçen Sene 25 Liradan 80 Kasa Hamsi Satıyordum. Geçen Hafta 25 Liradan 20 Kasa Hamsi Satamadım"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Sinoplu Balıkçı: 'Geçen Sene 25 Liradan 80 Kasa Hamsi Satıyordum. Geçen Hafta 25 Liradan 20 Kasa Hamsi Satamadım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement