Sason Kaymakamı Arık'tan Son Ermenilere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Sason Kaymakamı Arık'tan Son Ermenilere Ziyaret

Sason Kaymakamı Arık\'tan Son Ermenilere Ziyaret

Sason Kaymakamı Cihat Arık, ilçede yaşayan son Ermeni aileleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

22.02.2014 12:06  Güncelleme: 12:19

Son Ermenilere kaymakam morali
Sason İlçesinde sayıları oldukça azalan Ermenileri ziyaret eden Kaymakam Cihat Arık, "Azınlıklklar bizim gerçeğimizdir" dedi. İlk kez kaymakam gören Ermeni vatandaşlar, konuklarını damda ağırladı.
DAMDA AĞIRLADILAR
Sık sık köyleri ziyaret eden Sason Kaymakamı Cihat Arık, bu kez kurum müdürleriyle birlikte sor Ermenilerin yaşadığı Çalışlar Köyüne bağlı Komek Mezrasını ziyaret etti. Beraberinde İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu ve kurum müdürleriyle birlikte Çalışırlar köyü Komek mezrasında yaşayan son Ermeni vatandaşları ziyaret eden Arık, ilçede farklı bir mezraya misafir olduklarını belirterek, Çalışırlar Köyü Muhtarı Nesip Çakar'ın rehberliğinde mezrada yaşayan Ermeni vatandaşlarla görüştüklerini söyledi. Mezrada 3 hanede yaklaşık 30 Ermeni vatandaşın yaşadığını ifade eden Arık, "Vatandaşlarımızın oturdukları evlerin damında kurdukları sofraya birlikte oturduk. Rita Taş ve Sabriye Kaplan isimli vatandaşlarımız zahmet edip unutamayacağımız bir sofra hazırlamışlar. Sofra başında vatandaşlarımızla koyu sohbetlere daldık. Bu güzel sohbetten sonra Atap Kabe isimli hasta vatandaşımızı ziyaret ettik. Halini hatırını sorduk, Atap mutlu oldu bu bize mutluluk verdi. Allah acil şifalar versin.
Yapmış olduğumuz bu ziyaret ilçemizde bu denli ses ve renklerimizin beraberce yaşamını sürdürmesinin ne kadar zengin olduğumuzu gözler önüne sermektedir" dedi. Yıllar sonra ilk kez bir kaymakamın köylerini ziyaret ettiğini belirten Ermeni vatandaşlar, Kaymakam Arık'a teşekkür ettiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sason Kaymakamı Arık'tan Son Ermenilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement