Teknik Bilimler-Yapı Denetim İşbirliği - Son Dakika
Yerel

Teknik Bilimler-Yapı Denetim İşbirliği

Teknik Bilimler-Yapı Denetim İşbirliği

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yapı Denetimi Programı öğrencilerinin işyeri eğitimlerini daha kaliteli ve daha verimli hale getirebilmek amacıyla yapı denetim şirketleriyle işbirliği protokolü imzaladı.

15.04.2013 17:45

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yapı Denetimi Programı öğrencilerinin işyeri eğitimlerini daha kaliteli ve daha verimli hale getirebilmek amacıyla yapı denetim şirketleriyle işbirliği protokolü imzaladı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda düzenlenen imza törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hüseyin Temiz, İnşaat Bölümü ile Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Başkanları ve öğretim elemanları, yapı denetim şirketlerinin temsilcileri, iş güvenliği uzmanları ve Yapı Denetimi Programı öğrenci temsilcisinin katıldı.

SADECE DİPLOMA YETMİYOR

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan üretim ve hizmet sektörünün vazgeçilmez eleman kaynağının yetiştirilmesi açısından meslek yüksekokullarının önemli olduğunu belirterek sadece diplomanın yetmediğini ve iş dünyasının diplomanın yanında uygulama ağırlıklı eğitimle yetişmiş elemanlar istediğini söyledi.

ÖĞRENCİLERİ KUTSAL EMANET OLARAK GÖRÜYORUZ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da öğrencileri kutsal bir emanet olarak gördüklerini belirterek "Bu, işçilik maliyetlerini düşürmek için alternatif bir istihdam yolu değildir. Burada siz bir sorumluluk üstleniyorsunuz. Bu sorumluluğu da ülkemizin geleceği için üstleniyorsunuz. Sadece işletmelerin karlılığı, bir kişinin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden iyileşmesi, toplumun da bu yönden güçleneceği anlamına gelmez. Bir toplum kalkınırsa hem ekonomik anlamda büyür hem gelir dağılımı daha adil olur hem de ekonomik, sosyal ve siyasal yapımız iyi işler. Bu açıdan bu protokol hepimiz için bir sosyal sorumluluk projesidir. Yani burada maliyetleri düşürmeden önce, toplumsal olarak yapacağınız katkıyı düşünmelisiniz." dedi.

İşyeri temsilcileri de okul ortamıyla işyeri ortamının farklılığından bahsederek yeni uygulamaya giren modelin istenilen vasıflara sahip tekniker yetiştirmede çok önemli bir aşama olduğunu, işyerlerinde işyeri eğitimi görecek öğrencilerle kendi kardeş ve evlatları gibi ilgileneceklerini belirterek bu modelin başarıya ulaşmasında kendilerine ne düşüyorsa yapacaklarını kaydetti. İnşaat Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Ceylan'ın Yapı Denetimi Programı öğrencileri hakkında verdiği kısa bilginin ardından protokol imzalandı.

15.04.2013 17: 34: 22

TSI

NNNN - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Teknik Bilimler-Yapı Denetim İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement