Tkdk'dan Amasya Çiftçisine Traktör Desteği - Son Dakika
Yerel

Tkdk'dan Amasya Çiftçisine Traktör Desteği

Tkdk\'dan Amasya Çiftçisine Traktör Desteği

Amasya’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) 11. başvuru çağrı ilanı kapsamında hak kazanan çiftçilere traktörleri teslim edildi.

25.06.2014 17:45

Amasya'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) 11. başvuru çağrı ilanı kapsamında hak kazanan çiftçilere traktörleri teslim edildi.

Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen dağıtım törenine, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, TKDK İl Koordinatörü Okan Sezgin, diğer yetkililer ve çiftçiler katıldı.

Amasya'nın tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir şehir olduğunu belirten Vali Çomaktekin, "Birçok vatandaşımız bu sektörden geçimini sağlıyor. Devletimiz tarımdan ve hayvancılıktan daha kaliteli sonuçlar elde edebilmek için çok önemli çalışmalar yapıyor ve vatandaşlarımıza önemli destekler sağlıyor. Bu desteklerden bir kısmını Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz sağlıyor" dedi.

Kırsal alanda çok değişik ve çeşitli ürünler üretebilmesi için, az maliyetle daha kaliteli ürünler yetiştirebilmesi için sanayiden de faydalanmanın önemine değinen Çomaktekin, "Üretim aşamasında kullanmış olduğumuz alet ve teçhizatların teknolojiyi yakından takip eden makineler olması lazım. Eğer tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız bu değişiklikleri yakından takip edemezlerse ürünlerin maliyeti yüksek olur ve kalitesi de düşük olur. Ancak bu sektörden geçimini sağlayan her vatandaşımızın bu maddi imkanı olmayabilir. Bu esnada ise devletimiz devreye giriyor ve sizlere bu tür güzel destekler sağlıyor. İnşallah bu destekle beraber sizler daha kaliteli, daha bereketli ürünler yetiştireceksiniz. Kişisel geliriniz artığı gibi, ülkenin milli ekonomisine de çok önemli katma değerler oluşturacaksınız. Bu desteği sağlayan TKDK İl Koordinatörlüğümüze, Belediye Başkanlığımıza ve diğer kurumlardan destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sizlere bol ve bereketli kazançlar diliyorum" diye konuştu.

Törende 23 hak sahibine yüzde 50 hibe destekli traktörleri verilirken, TKDK İl Koordinatörü Sezgin toplamda 78 traktörün dağıtıldığını anlattı.

Traktör sahipleriyle konuşan Vali Çomaktekin, bir traktörün direksiyonuna geçip fotoğraf çektirdi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tkdk'dan Amasya Çiftçisine Traktör Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement