Turan, "Ezine, Türkiye'nin En İddialı Tarım Sanayi Bölgesi Olacak - Son Dakika
Yerel

Turan, "Ezine, Türkiye'nin En İddialı Tarım Sanayi Bölgesi Olacak

Turan, "Ezine, Türkiye\'nin En İddialı Tarım Sanayi Bölgesi Olacak

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ezine’de bazı ziyaretlerde bulundu.

22.10.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ezine'de bazı ziyaretlerde bulundu. Turan, burada yapılacak Gıda OSB'nin, Türkiye'nin en iddialı tarım sanayi bölgelerinden birisi olacağını söyledi.

Turan, Ezine'de İlk olarak Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu'nu ziyaret eden Turan, daha sonra Ezine Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma Merkezini (SODEM) ziyaret ederek burada devam eden kurslara katılan kursiyerlerle görüştü. Yemek, el sanatları, ahşap boyama ve sabun, resim, Kuran kursu ve kuaförlük kurslarında, kursiyerlerin el emeklerini inceleyen Turan, burada öğrencilerin hazırladığı el emeği ürünlerden satın alarak ziyarete katılan bayanlara hediye etti. Yeni yapılan merkezin, ilçede yaşayan kadınların el emeklerini değerlendirecekleri önemli bir yer haline geldiğini söyleyen Turan, bu tip kursların sayısını artıracaklarını da belirtti.

Daha sonra ilçede faaliyet gösteren Altınkılıç fabrikasını ziyaret eden Turan, tesisleri gezerek peynir ve kefir üretimi hakkında bilgi aldı. Tesiste çalışanlarla da görüşen Turan, yapılacak olan OSB'nin, ilçede bu tür işletmelerin sayısını artıracağını söyledi. Turan, "Bir günümüz bile yok israf edecek. Hükümet kurma çalışmaları, koalisyon görüşmeleri, bunları artık aşmak istiyoruz. Bu tür yatırımların sayısının artmasını istiyoruz. Eğer bu ülkede istikrar devam ederse, ekonomik yatırım imkanı devam ederse, çok daha keyifli işler yapılabilir. Burada çok güzel bir iş var. Hem firmayı takdir ettik. Temizliğiyle üretimiyle. Hem kefir hem peynir tarafıyla. Ama baktık burada 30'a yakın hanımefendi var. O da ayrı bir güzellik. Hanımların olduğu yerde, bereket vardır, temizlik vardır. Tebrik ediyoruz, hem sizleri, hem iş yeri sahibini. İnşallah 1 Kasım'dan sonra da daha güçlü bir hükümet dönemiyle beraber bu sayıları arttırırız. OSB dediğimiz Sanayi bölgesi yapacağız inşallah. Tarım sanayi bölgesi. Hemen üniversitenin olduğu bölgenin arkasına. Türkiye'nin en iddialı tarım sanayi bölgelerinden bir tanesinin olmasını istiyoruz. Domates, peynir, elma, zeytin, bunların markalanıp paketlenip tüm Türkiye'ye buradan gitmesini istiyoruz. Bu bölgenin ayağa kalkmasını istiyoruz. Özellikle İzmir hattından gelenler, bu OSB'yi görmeden gitmesin istiyoruz. Zeytin mi alacak, yağ mı peynir mi? Buradan alıp gitsin istiyoruz. Çünkü biz üretiyoruz, tarlada, pazarda heder oluyor. Öyle olmasın istiyoruz. Paketlenip, markalansın istiyoruz" dedi. Daha sonra Ezine İşçi ve Öğrenci Taşıma Kooperatifini ziyaret eden Turan, esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlarla görüştü - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turan, 'Ezine, Türkiye'nin En İddialı Tarım Sanayi Bölgesi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement