Turizm Fakültesi Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Turizm Fakültesi Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi

Turizm Fakültesi Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi

Anadolu Üniversitesi Gastronomi Kulübü’nün bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği “Üniversiteliler Mutfakta No:3 Çikolatacılık” çalıştayı, 14 Aralık Çarşamba günü Turizm Fakültesi Mutfak Laboratuvarı’nda gerçekleştirildi.

14.12.2016 15:42

Anadolu Üniversitesi Gastronomi Kulübü'nün bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği "Üniversiteliler Mutfakta No: 3 Çikolatacılık" çalıştayı, 14 Aralık Çarşamba günü Turizm Fakültesi Mutfak Laboratuvarı'nda gerçekleştirildi.

Gerçekleşen çalıştaya; Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Öğr. Gör. Osman Güldemir, Elit Gıda Aşçısı Tayfun Ketenci, Ülker Eksper'i temsilen Alp Murat Baştuğ ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik hakkındaki görüşlerini ifade eden Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, "Etkinliğimizi, Gastronomi Kulübü ile birlikte düzenliyoruz. Öğrencilerimiz hevesli, biz de onlara mümkün olduğu kadar imkan tanımak istiyoruz. Turizm Fakültesi olarak öğrencilerimizi ne kadar sektör ile tanıştırırsak, onların eğitimlerine ne kadar renk katarsak o kadar faydalı olabileceğimizi düşünüyoruz. Ustalarla ve şeflerle görüşmek öğrencilerimize cesaret veriyor. Aslında çok genç bir bölümüz. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak henüz mezun vermiş değiliz. Fakat öğrencilerimiz mezun olduktan sonra sektörde iş olanakları aramaya koyulacaklar. Bu etkinliklere gelen profesyoneller de öğrencilerimize geleceklerini şekillendirebilmeleri anlamında fikir verebilecek insanlar. Böylece bu iletişim ağının gelişmesini umuyoruz. İlerleyen zamanlarda da etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Öğretim Görevlisi Osman Güldemir ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak farklı etkinlikler düzenlediklerini belirterek, bugün de farklı bölümlerden öğrencilerin katılımlarıyla çikolata üzerine farklı lezzetler sunduklarını dile getirdi. Etkinlik kapsamında sadece sütlü ve sade çikolatalar üzerinde çalışmadıklarını söyleyen Öğr. Gör. Güldemir; pul biberli, okyanus tuzlu, tarçınlı, anasonlu gibi farklı lezzetlere yer verdiklerini ifade etti.

Etkinlik, Elit Gıda Aşçısı Tayfun Ketenci ve öğrencilerin yapmış oldukları çikolata sunumlarıyla devam etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Fakültesi Öğrencileri Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement